Adobe integruje obrázky z fotobanky priam do desktopových aplikácií Creative Clouds.

Popri klasickom ročnom aktualizovaní svojich aplikácií pridáva Adobe novú funkciu v podobe Adobe Stock. Zahrnie tak kupovanie a predávanie obrázkov na internete priamo cez svoju aplikáciu.

Tento krok nie je tak prekvapujúci, keďže v decembri minulého roka firma kúpila službu Fotolia.

Stock4_License-Image_nowat

Táto funkcionalita bola zahrnutá do programov ako Photoshop CC, Illustrator CC a InDesign CC a teraz bude aj v novej aplikácii. Podľa správ od výrobcu bude možné obrázky reálne kupovať – licencovať na vlastné použitie cez túto aplikáciu. Stále je však možnosť použiť klasické rozhranie na webe.

Creative Clouds sa tak má stať službou, kde môžete nielen vytvárať vlastné projekty ale aj ich predávať. Pre mnohých sa teda stane miesto, kde si môžu robiť svoj biznis.

Interný prieskum Adobe hovorí o tom, že 85% ľudí kupujúcich obrázky sú v 95% používatelia programov Adobe. V čase uvedenia bude mať služba 40 mil. obrázkov a ilustračnej grafiky. V budúcnosti by malo pribudnúť aj video.

Špecialitou je ale prístup k práci s obrázkami. Na začiatku môžete pracovať s obrázkom v nízkom rozlíšení a vodoznakom. Keď budete s výsledkom spokojní, následne obrázok zakúpite a ten nahradí pôvodný. Budete tak mať obrázok vo vysokom rozlíšení a najmä so všetkými vykonanými zmenami. S týmto konceptom zatiaľ nikto neprišiel a predpovedáme mu veľký úspech.

Obrázky môžete sťahovať aj keď nemáte platený účet Creative Clouds. Vtedy stoja 9,99 USD za 1 obrázok alebo 49,99 USD za 10 obrázkov mesačne. Používatelia s predplatným majú 40% zľavu. Za 10 obrázkov tak zaplatia 29,99 USD.Stock1_PS-Search-1_nowat

Zdroj: TheNextWeb

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.