A vyzerá úplne inak, než minulé Acrobaty, na ktoré ste boli zvyknutí.

Nový Acrobat DC je súčasťou rodiny Creative Cloud. Kým v minulosti sme v Acrobat XI Professional mali len akési prepojenie na cloud, teraz je napojenie na jednotnú platformu ešte výraznejšie.
Prvá zmena, ktorú si hneď všimnete, je super rýchle spustenie. Konečne, na toto sme roky čakali avšak márne. Teraz už nie je potrebné používať iný program na prehliadanie takýchto dokumentov.
acrobatDC

Rozhranie dostalo nový vzhľad a nástroje sa dajú vyhľadávať podľa kľúčových slov. Nový panel nástrojov vyzerá lepšie a je tu vidieť jasné zacielenie na nové rozlíšenia displejov a možnosti dotykovým ovládaním.

Hlavná obrazovka aplikácie je rozdelená na tri možné zobrazovacie plochy. Na hlavnej sa zobrazujú naposledy upravené dokumenty, prehliadať sa dajú aj tie, ktoré máte v cloudovom úložisko Adobe. Nasleduje ponuka Tools, kde máte na celej ploche programu veľké ikony ku všetkým funkciám. Kliknutím na nej sa dostanete k ich vybranej časti úloh. Stačí kliknúť na Create PDF a následne sa zobrazia voľby na tvorbu PDF z viacerých súborov, zo skenera, webovej stránky a iné. Pri použití s tabletom sa skenerom myslí fotoaparát. Ten odfotí dokument na ďalšie spracovanie.

create

Priznávame, nový Acrobat DC nám po prvom spustení spôsobil mierny šok. Avšak už po pár minútach sme aj bez návodu zistili princíp fungovania aplikácie a mali všetky nám známe funkcie na dosah. Riešenie ovládania by sme prirovnali k „Apple efektu“. Netreba sa nič učiť, v Adobe usporiadali funkcie presne tak, ako by ste ich akosi očakávali.

Licencie

Rovnako ako v minulosti, aj teraz je vydaný nový Reader DC, ktorý umožní prezeranie a anotáciu dokumentov. Nasleduje verzia Standard za 15,99 EUR / mes. alebo o dve eurá drahší Professional. Zakúpiť sa bude dať aj štandardná „škatulová“ verzia. Standard za 534 EUR, Professional za 570 EUR. Obe sú dostupné pre operačné systémy Microsoft Windows a Apple OS X.

Stiahnutie trial verzie Acrobat Pro DC
Stiahnutie plne verzie Acrobat Reader DC

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.