Spoločnosť Airbnb informovala čínskych hostiteľov o nových reguláciách a že zo zákona bude musieť s vládou zdieľať ich údaje.

Dnes vám píšeme, aby sme vás informovali, že rovnako ako ostatné ubytovacie firmy pôsobiace v Číne, aj Airbnb Čína môže zdieľať vaše informácie s čínskymi vládnymi organizáciami bez vášho vedomia. Toto platí od 30. marca 2018.“ znie časť e-mailu, ktorý dostali čínski Airbnb hostitelia.

Spoločnosť s emailom zároveň poskytla aj link na deaktivovanie svojich ponúk ubytovania v Číne, pre ľudí, ktorým sa nové pravidlá nepáčia. Zároveň ubezpečila, že informácie o ubytovaniach mimo Čínu s vládou zdieľať nebude.

Airbnb po novom s čínskou vládou zdieľa nielen informácie o hostiteľoch, ktorí ponúkajú ubytovanie, ale aj informácie o hosťoch. Čínska vláda tak dostane údaje o pasoch, iných dokladoch a dĺžke pobytu.

Toto však nie je v Číne nič nové. Miestne hotely už roky zdieľajú informácie o hosťoch s úradmi a lokálnou políciou. Spoločnosť Airbnb sa teda len podriaďuje miestnej legislatíve.

Zdroj: ZDNet, Bloomberg

Airbnb Trips – plánovanie výletov bude opäť o niečo jednoduchšie