Službu a obľúbenú aplikáciu Airbnb, pomocou ktorej si dokážete zohnať a rezervovať mnohokrát aj nevšedné ubytovanie, ale hlavne lacnejšie, určite poznajú mnohí. No vyzerá to tak, že Airbnb plánujú rozšíriť svoju činnosť aj na plánovanie výletov a celkovo na komplexné cestovanie.

Airbnb_Trips2

Informáciu o tejto pripravovanej službe zaznamenal a zverejnil portál Bloomberg. Stihli zachytiť aj to, že v Google obchode bola zverejnená aplikácia Airbnb Trips na testovacie účely. Pomocou nej by malo byť možné v budúcnosti, keď bude táto služba plne sfunkčnená možné rezervovať si napríklad stôl v reštaurácii, či prehliadku mesta alebo naplánovať komplexný výlet. Nanešťastie po zverejnení týchto informácii Bloombergom bola aplikácia stiahnutá a Airbnb to hrá na „mŕtveho chrobáka“. Odlíšiť sa chce Airbnb Trips od aplikácií ako HomeAway tým, že bude ponúkať aj sprievodcov mestami a inými službami, ktoré si musíme kade-tade zháňať po internete.

Airbnb taktiež experimentoval s inými oblasťami cestovného ruchu a odporúčaniami a to napríklad pomocou „Experince Card“ – karty, ktorá kombinuje predplatenú a vernostnú kartu do jednej, ktorú môžete využiť u partnerov, ktorých nájdete na mape.

Podľa portálu The Information bude služba Airbnb Trips prístupná v novembri a dá možnosť zarobiť si sprievodcom, ktorí vás zoberú do spriateleného podniku, či odporučia reštauráciu. Tento krok prichádza v dobe, kedy Airbnb čelí rastúcej konkurencii, ale aj regulácie vo veľkých mestách ako sú Los Angeles, New York, či San Francisco, ktorých cieľom je obmedziť krátkodobé prenájmy.

Keď sa portál TechCrunch informoval u hovorcu Airbnb Nicka Papasa či plánujú spustiť novú službu, jeho odpoveďou bolo nič-nehovoriace: „ Airbnb neustále experimentuje s novými vecami, no v tejto chvíli nemáme nič nové, s čím by sme sa mohli s vami podeliť, ale pripravujeme niekoľko zaujímavých vecí“.

Airbnb_Trips

Keď zadáte vyhľadávanie Airbnb Trips  v Google, nájde hneď na prvom mieste odkaz na tento projekt, no po kliknutí na odkaz sme boli presmerovaní v našom prípade na získanie 20 Eur za odporúčanie služby Airbnb.

Zdroj: Techcrunch

Značky: