Štvrtá generácia obľúbených slúchadiel od Applu bude dostupná v dvoch verziách.

Mark Gurman z portálu Bloomberg publikoval rozsiahly článok, v ktorom zosumarizoval plány spoločnosti Apple na rok 2024. Okrem nových iPhonov sa dočkáme aj už oznámeného headsetu pre rozšírenú realitu (Apple Vision Pro), hodiniek Apple Watch s novým dizajnom a novými zdravotnými funkciami (podrobnejšie informácie nájdete na našom webe FITIT.sk) a slúchadiel AirPods 4. generácie.

Gurman tvrdí, že Apple pripravuje dve verzie slúchadiel AirPods 4. Dôvod je ten, že nie je spokojný s aktuálnym portfóliom týchto slúchadiel. V predaji sú lacnejšie AirPods druhej generácie z roku 2019 a aj AirPods 3 z roku 2021, avšak ľudia preferujú kúpu lacnejšieho modelu. Apple na tom stráca zisky a logicky to chce zmeniť.

AirPods 4 budú preto dostupné v dvoch verziách, pričom drahšia verzia ponúkne funkciu aktívneho potláčania hluku (ANC). Uvidíme, či sa budú odlišovať aj inými vlastnosťami. Obe verzie slúchadiel by mali dostať do výbavy aj vynovený dizajn, zlepšené nabíjacie puzdra a USB-C port.

V roku 2024 by sme sa mali dočkať aj nového modelu slúchadiel AirPods Max. Prvá generácia sa vraj nepredáva dostatočne dobre na to, aby Apple investoval do úplne nového hardvéru a softvérových funkcií, avšak dočkať by sme sa mali minimálne USB-C verzie s nových farebných variantov.

Gurman uvádza, že Apple takisto pripravuje novú generáciu slúchadiel AirPods Pro. Tie sa tento rok dočkali USB-C verzie a plnohodnotná tretia generácia by mala prísť v roku 2025. Apple aktuálne vyvíja dizajn slúchadiel s dôrazom na pohodlie nosenia. Špekuluje sa aj o nových funkciách, ako je sledovanie teploty a iné zdravotné funkcie. Tie sú však aktuálne v skorom štádiu vývoja.

Apple AirPods Pro 2. generácie (2022)Zdroj: Apple
Apple AirPods Pro 2. generácie (2022)

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit