Slúchadlá by mali rozšíriť zdravotné funkcie hodiniek.

Funkcie na sledovanie zdravia sú v súčasnosti typické hlavne pre rôzne inteligentné hodinky, ale časom možno preniknú aj do iných nositeľných zariadení. Domnieva sa to známy odborník na Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg, ktorý vďaka svojim zdrojom často prináša presné informácie zo zákulisia cupertinskej spoločnosti.

Teraz vo svojom najnovšom newsletteri Power On informuje, že Apple v priebehu nasledujúceho roka alebo dvoch modernizuje svoje slúchadlá AirPods tak, aby sa z nich stal „zdravotnícky nástroj“. Konkrétne má ísť o možnosť získavať určité informácie o sluchu používateľa. Na základe Gurmanových vyjadrení by táto funkcia bola prirodzeným rozšírením toho, čo používateľom ponúkajú hodinky Apple Watch.

Niektoré patenty pochádzajúce ešte z roku 2014 pritom naznačujú, že v Apple už uvažovali o monitorovaní srdcového tepu, teploty či potenia používateľa pomocou slúchadiel, takže spoločnosť sa touto témou zaoberá už dlhšie. Pochopiteľne, žiadalo by si to implementáciu nových snímačov a keďže v slúchadlách je priestor ešte obmedzenejší ako v hodinkách, bude to trochu tvrdý oriešok.

Ak sa to ale Apple podarí, nepochybne to bude inšpirácia aj pre ďalších výrobcov, aby do svojich modelov slúchadiel takisto pridali podobné funkcie na meranie parametrov zdravotného stavu.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.