Takýto komponent by ste v slúchadlách pravdepodobne nečakali.

Apple pripravuje novú generáciu slúchadiel AirPods a jedným z kľúčových zlepšení, ktoré by mohol nový model ponúknuť, sú zabudované kamery. Tvrdí to známy analytik Ming-Chi Kuo. Ten dlhodobo informuje o dianí a plánoch Applu.

AirPods so zabudovanými kamerami by mali prísť na trh do roku 2026. Nečakajte však rovnaké kamery a fotoaparáty, aké nájdete na zadnej strane vášho iPhonu. Kamery v AirPodoch by mali využívať infračervenú technológiu a pôjde teda o podobné senzory, ktoré využíva iPhone a notebooky na bezpečné odomykanie pomocou tváre.

Nový komponent by mal slúžiť na dve veci. Zabudované kamery by mali zlepšiť kvalitu rozpoznávania pohybu hlavy, vďaka čomu by ste mali získať lepší zážitok z priestorového zvuku. Apple chce túto funkciu zdokonaliť najmä kvôli tomu, aby posunul zážitok z používania okuliarov Vision Pro (a ďalších zariadení tejto kategórie) na vyššiu úroveň.

Infračervené kamery môžu priniesť aj zlepšenie ovládania slúchadiel, nakoľko budete môcť využívať pohybové gestá vo vzduchu. Apple si nechal patentovať niekoľko nápadov, ktoré s tým súvisia.

Uvidíme teda, či zabudované IR kamery spôsobia revolúciu medzi bezdrôtovými slúchadlami alebo pôjde o funkciu, ktorú párkrát vyskúšame a zabudneme na ňu.

Apple AirPods 3. generácieZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple AirPods 3. generácie

Zdroj: Ming-Chi Kuo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit