Lacnejší model Vision Pro by mal spôsobiť nárast záujmu, plánuje Apple.

Apple Vision Pro je AR/XR headset, ktorý po spustení predaja spôsobil skutočné šialenstvo. Mnohí si ho kupovali hneď, ako to bolo možné, a to aj napriek jeho vysokej cene. Zároveň sa však chvíľu po začiatku predaja začali objavovať prvé problémy používateľov, ktorí hlásili nárast bolestí hlavy až migrény či problémy so zrakom. Cena tohto headsetu pritom bola stanovená na 3499 amerických dolárov, čo bolo pre mnohých jednoducho veľa.

Už čoskoro bude možné kúpiť si Vision Pro aj v Európe, pričom Apple má pracovať aj na druhej generácii. Teraz sa však zdá, že prípravu Vision Pro 2 Apple pozastavuje a svoju snahu presúva na iný produkt v rovnakom segmente. Zvýšenie záujmu o tento headset má spôsobiť lacnejšia verzia.

Lacnejší Apple Vision Pro?

Problémom s lacnejším headsetom Apple Vision Pro by mohla byť jeho konštrukcia a výrobná cena. Apple totiž v tomto headsete vsádza na kvalitnú optiku, ktorá je bezpochyby najdrahšou súčasťou celého produktu. Výrobca by však nerád od tejto súčasti upustil aj pri lacnejšej verzii, takže výbavu bude musieť okresať niekde inde. Podľa všetkého ale zatiaľ Apple nevie, kde by mal šetriť, takže príprava tohto headsetu je zatiaľ len v ranom štádiu.

Apple Vision ProZdroj: Apple
Apple Vision Pro

Apple Vision Pro v lacnejšej verzii by stále nemusel byť najlacnejším produktom. Podľa všetkého Apple plánuje nasadiť cenu headsetu okolo 2000 amerických dolárov. V porovnaní so súčasnou generáciou je táto cena oveľa nižšia. Aj napriek tomu ale pôjde o produkt, ktorý si stále mnohí nebudú môcť len tak dovoliť a otázkou zostáva, či používatelia siahnu aj po lacnejšej verzii. Obavy by totiž mohli mať z pôvodných problémov už predstavenej verzie a dôvera v lacnejší model by nemusela byť vysoká.

Druhá generácia Vision Pro, ktorá mala vsadiť na kvalitnejšiu výbavu, je zatiaľ v nedohľadne. Apple však práce na tomto headsete úplne neruší, len ich pozastavuje. Pokračovať v nich bude môcť kedykoľvek, no v blízkej dobe to pravdepodobne nebude.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.