Správa, ktorá nepoteší, ani keby boli slúchadlá o polovicu lacnejšie.

Stáli by tak 315 eur a to už segment, pri ktorom chcete to najlepšie. Aktuálne sa dajú slúchadlá predobjednať napríklad na istores.sk. Treba však počítať s dodacou dobou zhruba jeden mesiac.

Magazín Forbes prišiel so správou, kde na základe skúseností používateľov hovorí o problémoch s kondenzáciou vody. Odvoláva sa na fóra serveru Reddit (1,2,3,4) a stránky spoločnosti Apple, kde majitelia slúchadiel hlásia problémy s vlhkosťou. Slúchadlá nie sú vodoodolné a už po niekoľkých hodinách používania sa objavuje vlhkosť.

Nachádza sa pod vymeniteľnými náušnikmi a ako jednu z príčin určujú hliníkové telo slúchadiel a mušlí zároveň. To by podľa nás nemusel byť primárny problém. Súvisieť môže aj s tesným priľnutím slúchadiel na hlavu. To je jedna z popredných vlastností, ktorá zaručuje pasívnu izoláciu od okolia a zároveň vás nebudú mušle tlačiť na hlave.

Deje sa to, či so slúchadlami sedeli za stolom alebo sa s nimi boli prejsť a už po 40 minútach sa objavili prvé príznaky navlhnutia z vnútornej strany. Niektorí používatelia na tento problém prišli náhodou. Chceli totiž vyčistiť slúchadlá a tak náušníky odňali z hlavnej konštrukcie.

Pre samotnú firmu toto nie je dobrá reklama, najmä keď sa v mnohých krajinách ešte len čaká na ich dodanie. Istejšie bude teraz počkať, ak osa k situácii postaví výrobca. Samotný fakt s kondenzáciou by nemusel byť problematický.

Stačí odňať mušle a vnútornú časť utrieť. Je ale toto „servisný“ zásah, ktorý chcete po niekoľkých hodinách používania robiť pri vyše 600 eurových slúchadlách?

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

Apple AirPods Max: Priestorový zvuk a aktívne odhlučnenie (RECENZIA + VIDEO)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.