Nebude tak potrebný kábel alebo nabíjacia podložka.

Nová technológia by poskytla používateľom bezdrôtové nabíjanie na dlhé vzdialenosti pomocou rádiových vĺn. Nabíjanie bude pritom možné iba vtedy, pokiaľ bude používateľ v blízkosti nabíjacieho uzla.

Nabíjanie vzduchom je možné dosiahnuť vďaka partnerstvu Motoroly a GuRu Wireless, čo vo výsledku prinesie bezpečný a prispôsobiteľný prenos energie vzduchom pomocou patentovaných integrovaných obvodov mmWave, modulov a patentovanej technológie Smart RF Lensing.

Motorola neustále pracuje na tom, aby prinášala na trh inovácie. Týmto riešením poskytne pohľad na slobodu a flexibilitu, ktorú si môžu používatelia vychutnať pomocou revolučnej bezdrôtovej technológie bezdrôtového napájania.

Aj keď sú nabíjacie podložky určite pohodlné, skutočne bezdrôtové nabíjanie by mohlo úplne zmeniť pohľad na technológie, ktoré denne používame. Ak sa budete nachádzať v blízkosti rozbočovača, nebudete sa musieť starať o nabíjanie zariadenia. Pripomíname však, že technológia je stále v počiatočnom štádiu a musí sa ešte uchytiť.

Motorola zatiaľ neprezradila, kedy uvedie prvé zariadenie s bezdrôtovým nabíjaním vzduchom.

Zdroj: XDA-Developers

Ilustračný obrázok: TheGadgeteer

Prečítajte si aj:

Nabíjate váš telefón správne? Tu sú tipy, ako na to

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.