Používateľské rozhranie má označenie Nothing OS 3.0.

Spoločnosť Nothing vznikla v roku 2020. Stalo sa tak po tom, čo Carl Pei odišiel zo spoločnosti OnePlus, ktorej bol spoluzakladateľom. Mladá londýnska firma na začiatku svojho pôsobenia predstavila niekoľko modelov slúchadiel, avšak za jej najväčšie úspechy je možné považovať predstavenie smartfónov, medzi ktorými nechýbajú modely Nothing Phone (2), Phone (2a) a najnovší Phone (2a) Plus. Tieto telefóny sa vyznačujú skvelým pomerom cena/výkon, avšak ich dizajn si nepomýlite so žiadnymi inými zariadeniami na trhu. 

Nothing sa snaží na trhu presadiť nielen nápaditými zariadeniami, ale snaží sa poskytovať aj pomerne kvalitnú softvérovú podporu. Spoločnosť už teraz vydala prvú beta verziu používateľského rozhrania Nothing OS 3.0, ktorá je založená na Androide 15. Open Beta program začína na telefóne Nothing Phone (2a), pričom vydanie stabilných verzií pre ďalšie modely sa očakáva v decembri 2024.

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Beta verzia Nothing OS 3.0 je už možné teraz nainštalovať do telefónu Nothing Phone 2a, ale nevylučuje sa, že bude obsahovať chyby a problémy so stabilitou. Preto túto verziu neodporúčame inštalovať na váš hlavný telefón, ktorý používate každý deň. Ako sme už spomínali, stabilná verzia Nothing OS 3.0 s Androidom 15 bude pre prvé zariadenia vydaná koncom tohto roka.

Otvorená beta verzia bude k dispozícii pre všetky smartfóny Nothing, počnúc modelom (2a). Ďalej bude pokračovať Phone (2), ktorý sa do beta programu zapojí v novembri, zatiaľ čo Phone (1), Phone (2a) Plus a CMF Phone 1 sa pripoja v decembri.

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Používatelia, ktorí sa budú chcieť zapojiť do beta programu, musia stiahnuť Nothing Offline OTA Update APK a potom skontrolovať beta aktualizáciu v nastaveniach systému.

  • Nothing OS 3.0 beta prináša niekoľko významných aktualizácií a vylepšení. Medzi ne patria – nová stránka na prispôsobenie, vylepšené hodiny a rozšírený priestor pre widgety pre uzamknutú obrazovku.
  • Zaujímavou sa javí aj funkcia Smart Drawer, čo je AI funkcia na automatické kategorizovanie aplikácií s možnosťou pripínania obľúbených aplikácií.
  • Zmenou prešli aj rýchle nastavenia s prepracovaným dizajnom, vylepšenou knižnicou widgetov a aktualizovanými vizuálmi v nastaveniach.
  • Fanúšikovia fotografie ocenia rýchlejšie spustenie fotoaparátov, znížený čas spracovania HDR scén, optimalizované portrétne efekty, lepší výkon v slabom osvetlení a vylepšený posuvník priblíženia.

To však nie je ani zďaleka všetko. Nothing do verzie Nothing OS 3.0 pripravil aj veľa grafických zmien, ktoré zahŕňajú vizuálne zmeny naprieč celým prostredím. Aktualizácia pre Nothing Phone (2a) má označenie Pacman_V3 a má veľkosť 1,4 GB.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.