Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Volkswagen Finančné služby Slovensko je jednoznačným zástancom rovnakých práv pre všetkých a šírenie falošných správ a nenávistných prejavov je pre nás absolútne neprijateľné.

Preto sme sa, spolu s materskou firmou a všetkými sesterskými firmami či značkami skupiny Volkswagen, rozhodli podporiť globálne pozastavenie zverejňovania plateného obsahu na sociálnej sieti Facebook.

“Bohužiaľ, neustále sme svedkami zvyšovania napätia v spoločnosti vďaka šíreniu falošných správ,  nenávistných a diskriminačných prejavov. Som presvedčená, že akákoľvek aktivita, ktorá pomôže zvýšiť tlak na sociálne médiá, aby obmedzili ich voľné šírenie je dobrá, povedala Linda Lipková špecialistka pre komunikáciu spoločnosti Volkswagen Finančné služby Slovensko.

Bojkot začal 1. júla a bude trvať mesiac. Týka sa zverejňovania plateného obsahu na Facebooku a všetkých jeho platformách.

Samozrejme s našimi zákazníkmi sme neustále v kontakte a môžu nás naďalej žiadať o radu k prebiehajúcim akciám, alebo ak potrebujú vysvetlenie k našim produktom a službám.

#StopHateforProfit (Zastavme nenávisť pre zisk) je aktivita ktorá združuje desiatky najväčších globálnych inzerentov proti laxnému prístupu najväčšej sociálnej siete sveta k nenávistným prejavom, obťažovaniu a dezinformáciám.

 

Značky: