Xiaomi 14 Lite sa objavuje v prvých únikoch. Jeho výbava má byť tentoraz ešte prémiovejšia.

Modelový rad Xiaomi 14 sa na globálnom trhu objaví už o pár dní. V nedeľu, 25. februára o 15.00 v španielskej Barcelone prebehne udalosť, počas ktorej buú odhalené modely ako Xiaomi 14, 14 Ultra a ďalšie zariadenia. Chýbať medzi nimi nemá ani prvý elektromobil čínskej značky s označením Xiaomi SU7. Ešte pred oficiálnou udalosťou v rámci MWC Barcelona však prebehne aj čínske predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra, teda 22. februára.

Vlajkový rad smartfónov by ale mal doplniť aj model Xiaomi 14 Lite, o ktorom sa zatiaľ veľmi nerozprávalo. Tento smartfón by sa nemal predstaviť po boku modelov Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Ultra, no jeho predstavenie by sa malo naplánovať na neskôr. Najlacnejší model série však sa teraz objavuje v prvých únikoch a zdá sa, že jeho výbava bude prémiová.

Xiaomi 14 Lite s Leica fotoaparátmi

Model Xiaomi 14 Lite by mal vychádzať z čínskeho Xiaomi CIVI 4. Touto sériou by sa tak Xiaomi opäť inšpirovalo pre globálny trh rovnako, ako to bolo aj pri minuloročnom Xiaomi 13 Lite. Už teraz tak môžeme predpokladať, že Xiaomi 14 Lite a Xiaomi CIVI 4 budú identické modely, možno s miernymi úpravami. Úniky sa tak týkajú oboch smartfónov a poukazujú na prémiovú výbavu aj v lacnejšom smartfóne.

Xiaomi 13 LiteZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Lite

Xiaomi by pre model Xiaomi 14 Lite malo vsadiť na čipset Snapdragon 7+ Gen 3, ktorý bude opäť voľbou prémiového výkonu vo vyššej strednej triede. Xiaomi sa na čipsety od Qualcommu spolieha vo vlajkových sériách pravidelne a inak to nebude ani v prípade pripravovanej novinky. Dozvedáme sa však aj informácie o fotoaparátoch smartfónu, ktoré by mali telefón vydzdvihnúť v kategórii lacnejších fotomobilov. Xiaomi má v tomto smartfóne ponúknuť až dva 50 Mpx snímače fotoaparátu, pričom jeden bude širokouhlý a druhý telefoto snímač. Okrem toho sa však v úniku uvádza, že telefón bude disponovať aj Leica fotoaparátmi.

Xiaomi 14 Lite by sa mal na trhu objaviť prvý raz ešte pred letom. Minimálne tak jeho čínska verzia v podobe Xiaomi CIVI 4 pravdepodobne príde na trh už v najbližších týždňoch a globálna verzia by ho mohla nasledovať s oneskorením. Čo je však otázne je cena, akú by Xiaomi nasadilo v prípade Leica fotoaparátov aj v lacnejšom Lite modeli série.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.