Globálne predstavenie série Xiaomi 14 predbehne čínske odhalenie modelu Xiaomi 14 Ultra.

Predstavenie série Xiaomi 14 na seba aktuálne strháva veľkú vlnu pozornosti, nakoľko prebehne už počas konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Do odhalenia nových modelov vlajkovej série čínskej spoločnosti tak ostáva už len niekoľko dní. Telefóny, no aj iné zariadenia, ktoré sa predtým sčasti predstavili aj v Číne, sa oficiálne na globálnom trhu predstavia už 25. februára o 15.00 a vy to budete môcť sledovať aj na sociálnych sieťach.

Jeden telefón z celého výberu nových produktov však patrí medzi najviac očakávané smartfóny tohto roka. Je ním Xiaomi 14 Ultra s fotografickou výbavou Leica a prémiovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 s vysokým výkonom. Tento model zatiaľ nebol predstavený ani v Číne, zdá sa však, že o chvíľu to bude inak. Xiaomi sa totiž rozhodlo tento model predstaviť o pár dní skôr v Číne ako na globálnom trhu.

Xiaomi 14 Ultra už 22. februára v Číne

Čínske predstavenie nového modelu prebehne o pár dní skôr ako to globálne. Oficiálne predstavenie na globálnom trhu totiž bude 25. februára v nedeľu, čínske predstavenie tak o 3 dni skôr. Xiaomi o tom informuje aj na sociálnej sieti Weibo prostredníctvom plagátu s pozvánkou na predstavenie. Pre náš trh však toto odhalenie modelu nebude príliš zaujímavé, keďže globálne predstavenie budeme môcť vidieť v anglickom jazyku, to čínske bude len v čínštine.

Xiaomi 14 Ultra pozvánka na predstavenieZdroj: Xiaomi (Weibo)
Xiaomi 14 Ultra, pozvánka na predstavenie

Počas čínskeho predstavenia sa však dozvieme kompletnú výbavu telefónu, ktorá je zatiaľ len v štádiu špekulácií. Dostupné sú už aj oficiálne snímky modelu Xiaomi 14 Ultra, ktoré začala spoločnosť uverejňovať na sociálnych sieťach. Dizajn modelu sa tak bude podobať na minuloročnú generáciu v podobe Xiaomi 13 Ultra, avšak s niekoľkými úpravami.

O nových smartfónoch zo série Xiaomi 14, no aj ďalších zariadeniach predstavených počas Mobile World Congress v Barcelone vás budeme informovať aj na našom webe. Ak vás teda budú zaujímať nové produkty určené pre globálny trh, nezabudnite nás navštíviť už 25. februára, kedy oficiálne predstavenie prebehne.

Zdroj: Xiaomi (Weibo)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.