Xiaomi zverejnilo oficiálny plagát s pozvánkou na predstavenie série Xiaomi 14.

Oficiálne globálne predstavenie série Xiaomi 14 je už na spadnutie. Už skoršie úniky a špekulácie poukazovali na to, že si Xiaomi na predstavenie svojich vlajkových lodí na globálnom trhu vyberie konferenciu Mobile World Congress. Tá sa tento rok bude konať už tradične v španielskej Barcelona počas dní 26. – 29.2. a zastreší predstavenie viacerých noviniek. Teraz sa nám tieto informácie ohľadom noviniek od Xiaomi potvrdzujú, nakoľko čínsky gigant na sociálnych sieťach zverejnil oficiálny plagát s pozvánkou.

Tak ako aj minulý rok, Xiaomi si na predstavenie svojich vlajkových lodí vybralo deň pred oficiálnym začiatkom konferencie, tento rok teda ide o 25. február. Pozvánka však so sebou prináša aj viacero otázok ohľadom produktov, ktoré sa v rámci tejto udalosti predstavia. Poukazuje sa najmä na jeden smartfón, ktorého odhalenie je údajne taktiež už za rohom.

Séria Xiaomi 14 príde už 25. februára

Modelový rad Xiaomi 14 bol už počas októbra minulého roka predstavený v Číne, pričom táto séria pozostáva zatiaľ z dvojice smartfónov. Základný model Xiaomi 14 a jeho Pro verzia sa vyznačujú vysokým výkonom s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 a tiež Leica fotoaparátmi, vďaka čomu ašpirujú na titul prémiových fotomobilov. Základný model série s kompaktnou konštrukciou sa na tomto predstavení bezpochyby objaví. O jeho Pro verzii sa to však povedať nedá, nakoľko kolujú informácie o tom, že Xiaomi 14 Pro nebude určený pre globálny trh.

Pozvánka na predstavenie série Xiaomi 14Zdroj: Xiaomi
Pozvánka na predstavenie série Xiaomi 14

Jeho náhradou však môže byť Xiaomi 14 Ultra. Ten by sa rovnako mohol objaviť v rámci konferencie MWC už 25. februára, na čo údajne poukazuje aj plagát. Je na ňom možné vidieť kruhové prvky, ktoré môžu odkazovať na kruhový fotoaparát práve modelu s prívlastkom Ultra. Základný a Pro model totiž disponujú štvorcovým modulom fotoaparátu a ako je už pri Xiaomi zvykom, na pozvánkach sa často odkazuje práve na fotoaparáty. Xiaomi 14 Ultra by teda mohol prísť aj na globálny trh už na konferencii MWC v Barcelone.

Špekuluje sa aj o skladateľnom smartfóne

Viaceré úniky aj tento rok poukazujú na to, že by Xiaomi predstavilo skladateľný Xiaomi MIX Fold 4 aj v Európe, resp. na globálnom trhu. Práve veľká konferencia MWC by tak mohla zastrešiť aj predstavenie skladateľného modelu, ktorý by konečne prišiel aj do Európy. Tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené, no do konferencie aktuálne zostávajú už len dva týždne a pár dní. Či sa teda objaví aj na Slovensku nový skladateľný model od Xiaomi a bude prvým globálne uvedeným skladateľným smartfónom z ich dielne sa dozvieme už čoskoro.

Xiaomi Mix Fold 3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mix Fold 3

Xiaomi Smart Band 8 Pro a ďalšie produkty

Medzi produktami, ktoré Xiaomi predstaví počas konferencie MWC aj na globálny trh patrí taktiež fitness náramok Xiaomi Smart Band 8 Pro. Tento náramok bol predstavený ešte v lete 2023 v Číne a konečne sa dočkáme jeho predstavenia aj v Európe a zvyšku sveta. Jeho cena by sa mala pohybovať na úrovni 89 eur a oproti predchádzajúcej generácii príde s viacerými vylepšeniami. Ide o náramok s hranatým a väčším displejom, ktorý ocenia najmä používatelia s horším zrakom. Netreba však zabudnúť ani na to, že má zabudované GPS a očakáva sa, že bude podporovať aj bezkontaktné platby.

Ako je však už u Xiaomi zvykom, po boku série Xiaomi 14 sa môžu objaviť aj ďalšie produkty nositeľnej elektroniky alebo inteligentnej domácnosti. Predstavenie z Barcelony bude možné sledovať aj prostredníctvom živého vysielania na sociálnych sieťach a už teraz vieme, že bude nabité viacerými novinkami.

Zdroj: X (@xiaomi), androidauthority.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.