Podľa analytika Ming-Chi Kuo, ktorý sa venuje budúcnosti produktov vo firme Apple a špeciálne iPadom sú najbližšie roky týchto tabletov už jasné. Na trhu sa objavia tri iPady s uhlopriečkou od 9,7 palca po 12,9 palca a stane sa tak ešte v roku 2017. 

ipad_lineup_2016_nowat

Apple predstaví aj úplne nový 10,5-palcový iPad Pro a to tiež ešte v roku 2017, ktorý bude existovať spolu s 12,9-palcovým iPad Pro 2 a 9.7-palcovým iPadom orientovaným pre používateľov hľadajúcich niečo od Apple „za nižšiu cenu“. Zatiaľ sa nespomína budúcnosť súčasného 7,9-palcového iPad mini, ale je možné, že tento z portfólia Apple vypadne kvôli tomu, že na jeho miesto sa už tlačí 5,5-palcový iPhone Plus. O ten je väčší záujem ako o mini tablety.

Kuo predpovedá aj ďalšie zmeny – v roku 2018 by sa konečne mal objaviť Apple tablet s AMOLED displejom. Na ten veľa používateľov čaká, Apple však zatiaľ ostáva pri súčasných typoch displejov.

Celkovo ale trh s tabletmi klesá a to sa týka aj iPadov. Apple ich predáva zo všetkých výrobcov najviac, ale aj tak ide o viac ako 10 % medziročný pokles a to je veľa.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.