Akčná kamera a čierna skrinka do automobilu v jednom zariadení s označením LAMAX ACTION X8 Electra disponuje 1,5-palcovým nedotykovým TFT LCD displejom a širokouhlým HD snímačom (154°) s rozlíšením 12 Mpx.

V ponuke režimov nájdete sériové snímanie, samospúšť, časozberné foto, režim automobil, režim parkovanie a detekciu pohybu. Plusom je 8-násobný digitálny zoom. Možnosti videa sú 1440p 30 fps, 1080p 30 ÷ 60 fps, 720p 60 ÷ 120 fps (slow-motion). Video v rozlíšení 4K je k dipozícii, ale jeho kvalita je nízka. Pri fotografiách môžete použiť rozlíšenie 12 Mpx. Nechýba nastavenie expozície, svetelnosti a HDR. Celkovo sú výsledné videá a fotografie skôr priemernej kvality. Kamera má mnoho možností a nastavení, ale i napriek tomu jednoduché ovládanie, a to v slovenčine. Na ovládanie sa dajú použiť štyri tlačidlá, o jej stave informujú tri stavové LED diódy. Z konektivity je tu Wi-Fi, ktorá spája kameru a smartfón s príslušnou aplikáciou, cez ktorú sa dá kamera na diaľku ovládať, nastaviť a prezerať galéria médií. Bluetooth pripojenie nie je k dispozícii. Vo výbave je dvojica konektorov – microUSB (nabíjanie), microHDMI (prepojenie s TV) a priestor pre microSD kartu. Vymeniteľná batéria má kapacitu 900 mAh a reálna výdrž pri natáčaní (Full HD – 60 fps) videa je 45 minút. V balení nájdete dve batérie, microUSB kábel, návod, vodoodolné puzdro do hĺbky 30 metrov a rôzne iné príslušenstvo.

Cena: 129 €
Zapožičal: LAMAX

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE