Nové akčné tlačidlo v modeloch iPhone 15 Pro (Max) sa neustále vylepšuje.

Predstavenie modelov zo série iPhone 15 si získalo veľkú pozornosť po celom svete. Príchod telefónov od spoločnosti Apple s konektorom USB-C, titánovým rámikom a novým akčným tlačidlom vyvolal rozruch medzi fanúšikmi amerického výrobcu elektroniky, no aj nadšencami do elektroniky. Akčné tlačidlo, ktoré sa v telefónoch nachádzalo pri ich predstavení, si však stále prechádza vylepšeniami a jedno také prichádza aj teraz.

Model iPhone 15 Pro, resp. Pro Max s akčným tlačidlom bude môcť používateľov zaujať ešte viac. Ako informuje aj portál androidauthority.com, toto tlačidlo teraz získava funkciu rýchleho prekladača, čo mnohí bezpochyby ocenia.

iPhone 15 Pro (Max) využije akčné tlačidlo ešte lepšie

Ak ste si predobjednali nový iPhone 15 Pro (Max) alebo ho dokonca už používate, máte sa na čo tešiť. Vo verzii systému iOS 17.2 beta sa totiž objavila funkcia prekladača, ktorú prináša nové akčné tlačidlo. Ako určite dobre viete, v rámci tohto tlačidla môžete využiť viacero funkcií, ktoré sa spájajú s rýchlym a jednoduchým používaním telefónu. Po novom si ale prostredníctvom tohto tlačidla budete môcť vyvolať aj prekladač.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Tento prekladač sa objaví v rámci prvku Dynamic Island, teda pri priestrele pre selfie fotoaparát. Namiesto toho, aby ste teda otvárali vo vašom smartfóne prekladač, budete môcť len poklepať po akčnom tlačidle a budete môcť okamžite prekladať. Vylepšenie prichádza v rámci aktualizácie, Apple však sľubuje pre toto tlačidlo v iPhone 15 Pro (Max) až 10 funkcií. Ich počet ale zrejme bude narastať.

iOS 17.2 odhaľuje ďalšie informácie

V kóde aktualizácie na iOS 17.2 sa potvrdzujú aj ďalšie informácie o funkciách, ktoré Apple prinesie do svojich smartfónov. Nielen séria iPhone 15 sa však stretne s novinkou v podobe možnosti bezdrôtového aktualizovania telefónov. Len nedávno sme vás totiž informovali o tom, že Apple pracuje na takejto možnosti, aby sa telefóny mohli aktualizovať priamo v balení na predajni. Zákazník by si tak kúpil telefón priamo s aktuálnou verziou softvéru.

Aktualizácie pre modely od spoločnosti Apple teda prinesú ešte viacero významných noviniek. Kedy však táto aktualizácia príde do telefónov v stabilnej verzii zatiaľ nevieme povedať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.