Natočiť efektné akčné zábery už nie je otázka drahého profesionálneho vybavenia. Dnes si vystačíte s takmer bežnou výbavou.

MoveMax Blade Arm
MoveMax Blade Arm

Jedna z najpredávanejších kamier za posledné obdobie je DJI Osmo Pocket 3. Je to vlastne kombinácia 1-palacovj kamery a stabilizátora s veľmi dobrou kvalitou obrazu. Aj my používame túto kameru pri natáčaní našich videí.

Aktuálne prichádza na trh nový doplnok pre túto kameru, ale dá sa využiť aj v súvislosti s akčnými kamerami ako je napr. GoPro alebo Insta360. Samozrejme, s adaptérom sa dá použiť aj smartfón.

MoveMax Blade Arm s pripojením na smartfón
MoveMax Blade Arm s pripojením na smartfón

Dynamické zábery z vozidla si tak ľahko natočíte pomocou kompaktnej akčnej kamery a povedzme odpruženého ramena MOVMAX Blade Arm. Toto rameno s účinnou redukciou vibrácií je navrhnuté tak, aby spoľahlivo udržalo spomenuté kamery. Nosnosť je od 150 po 490 gramov. Jeho základná časť je prísavka, ktorou sa upevňuje k vozidlu. Kamera sa pripevňuje pomocou 1/4“ skrutkového konektora a stabilne ju drží na tomto ramene. Súčasťou balenia sú aj protiváhy na lepšiu stabilizáciu. Samotný systém na odstránenie vibrácií je založený na hydraulickom systéme s doplnením o systém pružín.

MoveMax Blade Arm
MoveMax Blade Arm

MOVMAX Blade Arm predáva výrobca cez svoj eShop za 149 USD, odhadované dopravné náklady s dodávkou na Slovensku predstavujú 25 USD. Značku MOVMAX však predávajú aj také firmy ako je Syntex alebo VideoKing. Veríme, že sa v ich ponuke tento produkt čoskoro objaví. Radi vyskúšame.

Zdroje: BH PhotoVideo

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.