Silnejší dotyk displeja zjednoduší používanie niektorých funkcií.

Portál 9to5mac priniesol ďalšie informácie, ktoré sa týkajú využitia technológie Force Touch v iPhone 6S. Tá bude fungovať trochu inak ako v prípade hodín Apple Watch, kde sa využíva prevažne na zobrazenie dodatočných ovládacích prvkov. iPhone má dostatočne veľký displej, takže silnejšie stlačenie displeja aktivuje konkrétne funkcie v aplikáciách. V podstate bude fungovať ako skratka.

Napríklad v aplikácii Mapy spustí silnejšie stlačenie displeja hlasovú navigáciu. V prípadne štandardného ovládania je potrebné zadefinovať cieľovú lokalitu, zvoliť možnosť navigácie a tu následne potvrdiť. Stlačenie displeja tak preskočí dva dotyky displeja, ktoré je bežne nutné spraviť.

V aplikácii Hudba zobrazí silné stlačenie displeja kontextovú ponuku s najčastejšími akciami, ako je priradenie pesničky do playlistu alebo stiahnutie v režime offline.

Apple podľa niektorých zdrojov testuje využitie technológie aj na domovskej obrazovke. Silné stlačenie ikony Telefón automaticky vytočí hlasovú stránku. Silné stlačenie ikony Novinky (News) zobrazí personalizovaný výber správ. Používatelia budú môcť taktiež zobraziť náhľad webovej stránky v prehliadači Safari alebo hľadať definíciu „stlačeného“ slova.

Technológia Force Touch by mala byť súčasťou ďalšej generácie iPhonov, ktorú Apple predstaví v septembri. Objaviť sa má aj v 12,9-palcovom iPade Pro, avšak o ostatných iPadoch sa zatiaľ nehovorí. Používateľské rozhranie bude upravené minimálne – v niektorých prípadoch sa nezmení, v iných sa objaví špeciálna kontextová ponuka.

Zdroj: 9to5mac

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit