Populárny YouTuber JerryRigEverything dostal do rúk fantastický nový Xiaomi Mi Mix – a okamžite ho aj podrobil svojmu testu odolnosti. 

Na Jerryho videá sa niekedy ťažko pozerá. Telefóny naozaj nešetrí a skúša ich odolnosť voči poškriabaniu, ohňu aj ohýbaniu. Teraz sa chopil nového Xiaomi Mi Mix a vyskúšal ako to naozaj je s tým keramickým rámom.

Celé telo telefónu, okrem predného displeja, fotoaparátu a blesku, je vyhotovené z keramického materiálu – a teda aj extrémne odolné voči škrabancom. Displej je s poškriabateľnosťou na tom podobne ako vlajkové lode od Samsungu a Apple. Telefón veľmi dobre zvláda aj ohýbanie, scenár ako pri iPhone 6 Plus by sa nemal opakovať, a to aj napriek väčším rozmerom.

Jerry bežne telefóny netestuje na odolnosť voči pádom, ale vyjadril sa, že v prípade tohto smartfónu možno spraví výnimku a natočí ďalšie video. Rovnako ako my je totiž zvedavý na to, ako sa bude správať rám z tvrdého, ale krehkého materiálu. O prípade, kedy tento telefón majiteľovi nešťastne spadol, sme už informovali minulý mesiac.

Doplnené:

YouTuber JerryRigEverything už zverejnil aj video z „drop testu“. Pozrite sa na to sami:

Naše obavy sa potvrdili. Telefón je síce super odolný voči škrabancom, ale aj malý pád ho môže trvalo poškodiť. Kým bežné telefóny z plastu alebo kovu podobný pád prežijú bez zásadnej ujmy (mäkší materiál dokáže pohltiť energiu z nárazu, prípadne sa mierne zdeformuje), keramické telo nového Mi Mix si doslova žiada veľmi kvalitné púzdro – alebo priplatiť si za poistenie voči poškodeniu vlastným zavinením a z nedbalosti.

Zdroj: YouTube