Skrátená odpoveď: Facebook nemá žiadne telefónne číslo, na ktoré by ste mohli zavolať. Priamy kontakt na Facebook nemá ani naša redakcia, takže nám s touto otázkou nemusíte volať. V závislosti od vášho problému vám môžu pomôcť niektoré webové nástroje od Facebooku, o ktorých píšeme v tomto článku.

Dlhšia odpoveď: Pokiaľ vám ukradli účet na Facebooku alebo sa snažíte vyriešiť iný problém, ktorý súvisí s touto sociálnou sieťou, pravdepodobne sa snažíte získať priamy kontakt na Facebook. Aby ste mohli túto spoločnosť kontaktovať, či už telefonicky alebo cez čet/email a vyriešiť tak svoj problém – rovnako, ako keď kontaktujete mobilného operátora alebo banku.

Bohužiaľ, v prípade Facebooku neuspejete. Facebook na svojich stránkach neuvádza žiadne kontaktné údaje a neponúka ani technickú podporu, ktorú by ste mohli priamo kontaktovať. Existuje iba Centrum pomoci, avšak z tejto webovej stránky sa nedá priamo spojiť s Facebookom. Sociálna sieť ponúka priamu komunikáciu pre podnikové účty. Bežní používatelia sa s podporou sociálnej siete neskontaktujú.

Pokiaľ sa snažíte vyriešiť problém s ukradnutým účtom, prečítajte si náš starší článok – TU. Odporúčame vám použiť nástroj Nahlásiť prelomený účet, ktorý je dostupný na webovej stránke facebook.com/hacked. Teoreticky môžete skúsiť napísať email na adresu disabled@facebook.com, avšak či vám niekto odpíše alebo pomôže, to nevieme garantovať.

Zhrňme to – Facebook k dátumu marec 2021 neponúka službu technickej podpory pre bežných používateľov, ktorú by ste mohli priamo kontaktovať. Na riešenie problémov je určené Centrum pomoci a nástroje typu Nahlásenie prelomeného účtu. Na tieto nástroje vás odkáže priamo Centrum pomoci. Pokiaľ svoj problém takýmto spôsobom nevyriešite, máte bohužiaľ smolu.

Prečítajte si aj:

Ukradli mi Facebook účet: Ako ho získať späť?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit