To, čo sa už dlho pošuškávalo, sa včera stalo skutočnosťou. Apple sa predsa len odhodlalo na odvážny a kontroverzný krok. Odstránilo zo svojho najnovšieho modelu 3,5 mm jack s jasnou víziou bezdrôtovej budúcnosti, čo nie všetci priaznivci prijali práve nadšene.

Je teraz preto nutné obmeniť všetko vaše príslušenstvo, ktoré túto, podľa Apple zastaranú (v dnešnej podobe ju využívame vyše 60 rokov) technológiu, k prenosu zvuku potrebuje?

Našťastie nie. Aj pre takú populárnu firmu, akou Apple nesporne je, by to bol až príliš riskantný krok. Priamo v balení iPhone 7 nájdete redukciu, ktorá zabezpečí pripojenie doteraz používaného príslušenstva cez Lightning konektor. Ten však zároveň slúži na nabíjanie batérie horúcej novinky z dielne kalifornského technologického giganta. Čo v prípade, že budete chcieť telefón využiť na počúvanie hudby, no zároveň bude pár percent pred vybitím?

applelightningdock_nowat

Ani na túto možnosť sa, chvalabohu, nezabudlo, no v tomto prípade si už budete musieť priplatiť. Riešením je tzv. Apple Lightning Dock, do ktorého iPhone pohodlne posadíte a pripojíte naň ako elektrinu, tak i AUX kábel. Dock už ale nie je obsahom predajného balenia a už teraz je isté, že si zaň pár desiatok eur priplatíte, keďže napríklad vo Veľkej Británii sa aktuálne jeho cena pohybuje na úrovni 49 eur. Nie je to prvýkrát, čo si Apple šikovne privyrobí slušný balík predajom „nutného“ príslušenstva. A čo vy? Pôjdete odteraz tiež už len „wireless“ cestou, alebo sa vám na nejaký ten čas ešte Apple Lightning Dock predsa len zíde?

applemnn62_nowat

Zdroj: BusinessInsider

Autor článku: Ján Pápay

Viac k téme iPhone 7:

Apple dnes predstaví iPhone 7. Vieme o ňom takmer všetko (doplnené)