Operátor výrazne zjednodušil proces aktivácie eSIM karty. Stačí použiť jeho mobilnú aplikáciu.

Telekom od septembra 2021 ponúka eSIM kartu. Tú môžete získať bezplatne a rovnako si ju kedykoľvek aj bezplatne vymeniť za novú eSIM kartu. Stačí iba využívať službu elektronická faktúra (faktúra vám nechodí v papierovej forme).

O aktiváciu eSIM karty alebo jej výmenu môžete požiadať v Telekom Centre, prípadne telefonicky na bezplatnej zákazníckej linke 0800 123 456. Pokiaľ však máte aktualizovanú mobilnú aplikáciu Telekom na najnovšiu verziu, môžete si eSIM kartu aktivovať priamo v aplikácii.

Postup je nasledujúci – v aplikácii Telekom ťuknite na profil mobilného čísla, pre ktoré chcete aktivovať eSIM kartu. Na obrazovke s detailmi ťuknite na položku Nastavenia > Informácie o SIM karte > Požiadať o novú eSIM.

Telekom eSIM
Telekom eSIM: Proces aktivácie

Budete potrebovať sériové číslo (ICCID) vašej SIM karty

Pokiaľ používate fyzickú SIM kartu, je potrebné v nasledujúcom kroku zadať sériové číslo vašej súčasnej SIM karty. To je vytlačené priamo na samotnej SIM karte, resp. aj na kartičke, v ktorej bola SIM karta vložená, keď vám ju operátor zaslal. Rovnako ju nájdete na zmluve o pripojení a v prípade, že používate iPhone, aj v nastaveniach telefónu.

Takzvané ICCID číslo si môžete priamo skontrolovať aj v rámci obrazovky s informáciami o telefóne v prípade niektorých Android smartfónov. Prípadne môžete použiť aplikáciu Sim Serial Number (ICCID) z Google Play.

Po zadaní ICCID čísla stačí ťuknúť na tlačidlo Zmeniť na eSIM. Následne treba chvíľu počkať a na obrazovke sa objavia informácie o vašej novej eSIM karte. Tie si naskenujete do telefónu ako QR kód, resp. potrebné údaje vyplníte manuálne. V tejto súvislosti upozorňujeme, že telefón, do ktorého chcete nahrať eSIM kartu, musí byť pripojený do internetu.

Telekom eSIM
Telekom eSIM

Pri zmene zariadenia je potrebné vygenerovať novú eSIM kartu

Rovnako upozorňujeme, že po vygenerovaní eSIM karty sa automaticky znefunkční pôvodná fyzická SIM karta, ktorú možnože máte ešte vloženú vo vašom telefóne. Údaje o eSIM karte môžete do telefónu vložiť cez nastavenia mobilných sietí, resp. SIM kariet. V prípade iPhonu hľadajte v sekcii Mobilné položku Pridať mobilný program.

Takisto platí, že keď budete chcieť presunúť eSIM kartu do iného zariadenia, je potrebné vygenerovať novú eSIM kartu. Aj tento proces je bezplatný a môžete ho vykonať cez Telekom aplikáciu rovnakým spôsobom, aký sme popísali v tomto článku. Ďalšie detaily o službe eSIM nájdete v samostatnom článku, TU.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit