Služba je v základnej verzii zadarmo.

Nemusíte používať niekoľkominútové emailové adresy, ktoré nie vždy služby na internete akceptujú. Na Firefox Relay potrebujete účet Firefox a teraz je služba dostupná priamo v prehliadači. Cez Relay si vygenerujete emailové masky v tvare @mozmail.com. Existuje verzia zadarmo s podporou 5 masiek a odstraňovaním sledovacích prvkoch v emailoch. Podobnú službu má aj vyhľadávač DuckDuckGo.

Ideálna je pri registrácii na stránky, ktorým nechcete prezrádzať svoju emailovú adresu, no zároveň potrebujete adresu, aby ste ju mohli používať na ďalšiu komunikáciu so stránkou. Integrácia s prehliadačom umožní generovanie priamo počas zadávania emailovej adresy. Existujú aj platené programy a to od 0,99 USD za mesiac. Tá okrem iného umožňuje odpovedanie na správu v anonymnom režime.

Relay poslúži predovšetkým ako ochrana proti spamu. Päť masiek vám v základe postačí, aby vaša skutočná adresa čo najdlhšie odolala spamovej nádielke, ktoré dnes internetové služby šíria. Pri registrácii alebo zadávaní emailu na webovej stránke stačí kliknúť do políčka a zo zobrazeného menu vybrať položku Chráňte svoju e-mailovú identitu.

firefox relayZdroj: TOUCHIT

Behom niekoľkých sekúnd sa vygeneruje nová maska, ktorá sa dá ihneď použiť. Na svojej profilovej stránke Firefoxu nájdete všetky takto vygenerované masky. Smerovať budú na vašu emailovú adresu použitú v profile.

Doplnok pre Chrome a podobné prehliadače si stiahnete z tohto odkazu. Podobne ako vo Firefoxe, bude potrebné prihlásenie do účtu Firefox. Kliknutím na tlačidlo s ikonou služby sa zobrazí prehľad vašich adries. Dá sa vyberať z vygenerovaných adries. Limit verzie zadarmo vám po piatich ďalšie vygenerovať neumožní, ani to nie je nutné. S piatimi sa dá vystačiť, navyše adresy sa dajú pribežne odstraňovať a nahradzovať novými.

firefox relayZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Mozilla

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.