V súčasnej elektronickej dobe, veľkého zberu dát a informácií, je základné nastavenie bezpečia osobných údajov a súkromia nesmierne dôležité a malo by byť prioritou každej elektronickej spoločnosti.

Mobilné telefóny často obsahujú veľké množstvo osobných dát, tým ale tiež potenciálne zvyšujú riziko zneužitia takýchto údajov. S nadchádzajúcimi novinkami v kategórii mobilných telefónov HONOR prichádza aj s novou stratégiou vyššieho zabezpečenia súkromia a osobných údajov. Využiť ich ale môžete aj pri iných telefónoch.

5 základných pilierov nového zabezpečenia na mobilných telefónoch

Minimalizácia dát

Cieľom je do budúcnosti zhromažďovať dáta, ktoré nie sú naozaj nevyhnutné a uchovávať ich len nevyhnutne potrebný čas.

Transparentnosť a možnosť kontroly

Zrozumiteľné a jednoznačné prostredie na nastavenie možnosti zberu osobných údajov, kedy budete vždy vedieť, na aký účel budú použité. Máte tiež možnosť kedykoľvek zber akýchkoľvek dát vypnúť.

Nastavenie dát priamo na vašom zariadení

Jednoduché nastavenie dát priamo na vašom zariadení, kedykoľvek je to potrebné.

Anonymizácia indentity používateľa

S využitím pokročilej technológie bude kvôli vyššiemu zabezpečniu identita používateľa anonymizovaná a chránená pred prípadných zdieľaním a zneužitím.

Bezpečné dáta

Využitie výhradne takej pokročilej technológie, ktorá je zároveň bezpečná pri ochrane vašich dát.

Niekoľko tipov, ako sa preventívne vyhnúť zneužitiu citlivých dát

Obmedzte na nevyhnutné minimum povolenia aplikáciám

Povoľte len také zdieľanie informácií, ktoré je nevyhnutne potrebné na fungovanie aplikácie

História prístupu k citlivým dátam

V nastavení súkromia vo vašom telefóne si môžete zobraziť záznam zdieľanie citlivých dát a vyhodnotiť, či vám to takto vyhovuje. Nájdete ich tiež v nastavení väčšiny aplikácií, ktoré sú spojené s kamerou/fotoaparátom.

Zdieľanie súkromného obsahu

Ak žiadosť o zdieľanie citlivého obsahu odmietnete 2 krát a zároveň vyberiete možnosť túto žiadosť už neopakovať, už by sa k vám nikdy nemala zobraziť. Môžete sa tak vyhnúť skutočnému obťažovaniu alebo nevyžiadanému kontaktovaniu.

Nastavenie zabezpečenie v prípade opravy telefónu

Ak potrebujete telefón poslať do opravy, nastavte si v ňom servisný režim. Nikto iný si tak nezobrazí akékoľvek vaše citlivé údaje.

Vypnite sledovanie polohy

Vypnite sledovanie lokácie a vyhnite sa sledovaniu polohy u aplikácií, ktoré to nutne nepotrebujú na ich fungovanie

Ochrana dát pri zdieľaní obrazovky telefónu na iné zariadenie

S novými mobilnými telefónmi sa pri zdieľaní na inteligentný televízor HONOR nezobrazia prihlasovacie údaje do akejkoľvek aplikácie, chat alebo sms správy. Pri zdieľaní na notebooky HONOR sa tiež nezobrazia prihlasovacie údaje.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.