Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj keď leto je už za nami, teplé počasie s nami ešte chvíľu zostane. Tieto chvíle treba naplno využiť nejakou aktivitou. Kde ale vziať tie najlepšie nápady? Spoločnosť Lenovo zrealizovala  súťaž o najlepšie tipy, ako stráviť dovolenku na Slovensku. Vďaka súťažiacim, prišlo plno skvelých nápadov, ktoré rozhodne inšpirujú každého. Prinášame vám zoznam tých najlepších aktivít, v ktorých dominovala najmä jedna – spoznávanie našej krásnej krajiny. Takmer rovnaké záujmy uviedli v súťaži aj naši bratia z Českej republiky. Je vidno, že sme si podobnejší, než si myslíme.

Chvíle s rodinou

Slováci sú rodinne založení, čo sa potvrdilo aj tentoraz. Chvíle strávené s najbližšími sú pre nás cenné a užívame si ich s radosťou. Či už ide o letnú dovolenku strávenú na chalupe u starých rodičov, posedenie pri stole na terase do neskorej noci alebo klasická opekačka tradičných špekáčkov. Nech už chvíle s rodinou trávite akokoľvek, je vidno, že je na prvom mieste.

Po Slovensku po vlastných

Turistika a výlety sú stále veľmi obľúbené. Keď sa posledné obdobie nedalo cestovať za hranice, začali sme viac objavovať vlastnú krajinu. Najčastejšie sa vydávame preskúmať priľahlé lesy alebo si vyberieme turistický chodník vedúci po pamiatkach. Takýto výlet je ako stvorený pre celú rodinu. Od najstarších až po tých najmenších. Práve jednoduchosť tejto aktivity je taká lákavá pre každého z nás. Stačí ľahké športové oblečenie, na chrbát batoh s vodou a niečím pod zub a môže sa vyraziť na celodennú túru.  Ak by ste chceli mať trochu silnejší zážitok a poriadne sa zapotiť, jasnou voľbou sú naše prekrásne hory. Kto by sa nám čudoval, ich krásu chodia obdivovať turisti z celého sveta a my nezaostávame. Sú predmetom nášho záujmu, výzvou na prekonanie samých seba a skvelým miestom pre útek od mestského zhonu.

Schladenie pri vode

Obľúbenou letnou aktivitou je samozrejme čas strávený pri vode. Aj keď nemáme more, stále máme dostatok krásnych jazier a riek, v ktorých sa môžeme počas horúcich letných dní schladiť. Samozrejme okrem bežného kúpania sa naši súťažiaci v príspevkoch podelili aj o iné vodné aktivity. Stálym hitom sú paddleboardy, ktoré sa tešia čoraz väčšiemu záujmu. Okrem toho je na zozname vodných aktivít aj splavovanie, či plavenie sa na pltiach, ktoré sú unikátom Slovenska. Vďaka rôznym možnostiam sa tieto aktivity dajú robiť aj keď je už leto za nami.

Na dvoch kolesách

Niekedy, akokoľvek horúco je, má človek chuť dať si poriadne do tela. Záujem je v našich končinách najmä o dvojkolesové dopravné prostriedky na vlastný pohon. Samozrejme, reč je o bicykloch. Stále častejšie stretávame cyklistov v mestách, no takisto v prírode. Oprieť sa do pedálov a preskúmať krásy našej krajiny je skvelý aktívny oddych. Vďaka elektrobicyklom, ktoré vídame stále častejšie, je objavovanie aj vzdialenejších kútov oveľa jednoduchšie.

Značky: