Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ak by ste sa opýtali desiatich ľudí, čo je to umelá inteligencia, pravdepodobne dostanete 10 rôznych odpovedí. Mnohé z nich by boli správne a práve v tom tkvie krása umelej inteligencie, ktorá dokáže obrovské množstvo vecí.

Umelá inteligencia zmení spôsob, akým žijeme či pracujeme a tiež to, ako funguje naša spoločnosť. Je to ďalšia revolúcia inteligencie, ktorá odpovedá na otázky ako:

Ako môže umelá inteligencia zlepšiť náš každodenný život?
Ako môžeme pracovať šikovnejšie, no nie ťažšie?
Ako môže umelá inteligencia pomôcť na systémovej úrovni, napríklad v mestách a štvrtiach?

Veríme, že inteligentná budúcnosť uľahčí ľuďom život a celé sa to začína inteligentnými zariadeniami. Zariadenia s podporou cloudu, ako sú počítače, tablety, smartfóny, inteligentné reproduktory, Smart TV a AR / VR prinášajú používateľom obsah, služby alebo zážitok v úplne novej podobe.

Aby sme tento cieľ mohli dosiahnuť, musíme ako firma a aj celý priemysel správne nastaviť tri dôležité prvky umelej inteligencie – algoritmus, big data a výpočtový výkon. Spoločne, tieto faktory umožňujú umelej inteligencii zlepšiť život okolo nás. Aby ste si to mohli lepšie predstaviť, povedzme, že algoritmus je motor vášho auta, big data sú jeho volantom a výpočtový výkon auto riadi.

Z obchodného hľadiska intenzívne investujeme do inteligentnej budúcnosti. Investujeme aj do ľudí, takže máme správnu úroveň odbornosti vo všetkých aspektoch našej spoločnosti. Investujeme tiež do správnych štruktúr. V marci oficiálne spustilo Lenovo Research svoje laboratórium zamerané na výskum umelej inteligencie, v ktorom pôsobí viac ako 100 výskumníkov z celého sveta. Títo vedci sledujú každý aspekt toho, čo je umelá inteligencia dnes a ako bude vyzerať v budúcnosti. Takisto investujeme do niektorých najzaujímavejších technológií s potenciálom rastu a do strategických partnerstiev, ktoré budú viesť k inteligentnej budúcnosti.

Na našom treťom každoročnom inovatívnom summite Lenovo Tech World sme ukázali našu víziu budúcnosti umelej inteligencie a demonštrujeme, ako koncepčné zariadenia podporujúce umelú inteligenciu dokážu zlepšiť život okolo nás. Koncepty produktov sú aj naďalej dôležitou súčasťou nášho procesu výskumu a vývoja, pretože nám umožňujú skúmať a posúvať hranice. Potrebujeme tento druh nového myslenia a tiež spätnú väzbu od spotrebiteľov, aby sme vytvorili novú generáciu technológií.

Tu sú niektoré koncepty produktov, na ktoré sme najviac hrdí:

CAVA je nový druh virtuálneho asistenta. Používa hĺbkový systém na rozpoznanie tváre a technológie na pochopenie prirodzeného jazyka, ktoré spravujú udalosti v kalendári a pripomínajú vám ich na základe vašich zvykov. CAVA tiež rozumie významu správy a na základe toho vytvára odporúčania do vášho kalendára. Môže napríklad navrhnúť, kedy je potrebné odísť na stretnutie podľa analýzy aktuálnej dopravnej situácie a počasia.

daystAR je optický displej s nezávislou jednotkou na spracovanie obrazu a šošovkami s voľne tvarovaným povrchom so 40-stupňovým zorným poľom. Pomocou Lenovo AR Platform môžu vývojári používať daystAR na vytváranie aplikácii v rôznych odvetviach. Vďaka službám ako Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction a 3D Content Manager je možné prostredníctvom tejto platformy skenovať, nahrávať či dokonca upravovať 3D obsah.

SmartVest je nástroj, ktorý vám umožní jednoduchšie monitorovať zdravie vášho srdca. Špeciálna vesta je vybavená desiatkou senzorov, ktoré monitorujú činnosť srdca. Zaznamenávajú ECG signály v reálnom čase 24 hodín denne a identifikujú abnormality, ako je tachykardia alebo fibrilácia siení. Môžu ju použiť napríklad športovci pre získanie presnej analýzy srdcovej frekvencie v reálnom čase. Odev tiež odošle upozornenie, keď srdcová aktivita začne predstavovať nebezpečie.

Naša najnovšia biznisová inovácia v oblasti umelej inteligencie pre zákaznícky servis je platforma Xiaole. Platforma sa neustále učí na základe konverzácií so zákazníkmi a prispôsobuje sa tak, aby poskytovala personalizovanú a prispôsobenú užívateľskú skúsenosť 24 hodín denne. Xiaole pomáha riešiť technické problémy, ktoré môžu zákazníci mať pri používaní zariadenia.

Množstvo inteligentných reproduktorov v súčasnosti poskytuje iba hlasové služby. Vyvinuli sme SmartCast+, čo je inteligentný a interaktívny reproduktor, ktorý dokáže viac než to. Rozpoznáva zvuky, objekty a prináša zážitok s rozšírenou realitou. Toto mení učenie na zábavné a pohlcujúce ako s rozprávkovým modulom, kde sa deti môžu učiť čínštinu, premietať svoje ilustrácie alebo čínske titulky pri počúvaní lekcie.

Veríme, že tieto koncepty vám ukážu, že budúcnosť umelej inteligencie je neobmedzená, a že si teraz môžete lepšie predstaviť, ako sila big data a umelej inteligencie môže vybudovať inteligentnejší a prepojenejší svet.

Značky: