Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už o niekoľko rokov budú mileniáli najväčšou skupinou na pracovnom trhu a zamestnávatelia s nimi jednoducho musia počítať.

Ako každá generácia, aj ľudia narodení od roku 1985 do polovice 90. rokov majú svoje špecifické požiadavky a prichádzajú s určitými očakávaniami, ktoré pramenia nielen z výchovy, ale aj prostredia, v ktorom vyrastali. Ako by teda mala vyzerať ideálna kancelária podľa mileniálov?

Generácia Y vníma prácu inak

Vyzerá to tak, že časy, kedy by bol človek nesmierne vďačný za akúkoľvek zaplatenú prácu sú už nadobro preč. Rovnako ako sú preč aj časy, kedy človek zostal v jednom zamestnaní po celý svoj život. Generácia Y si naplno uvedomuje, že pracovať bude dlho a počas ich kariérneho života sa ešte niekoľkokrát odloží ich odchod do starobného dôchodku. Z týchto predstáv potom aj vyplýva nielen prístup k samotnej práci, ale aj očakávania od kancelárií.

Čistota, bezpečnosť a zážitky

Z toho, čo sme popísali vyššie je zrejmé, že mileniáli dôsledne oddeľujú pracovný život od toho súkromného a work-life balance je pre nich mimoriadne dôležitý. Podľa viacerých prieskumov oceňujú mileniáli nielen bezpečné pracovné prostredie, ku ktorému prispieva aj textilný sorbent, ale tiež miesta podnecujúce kreativitu.

Work life balanceZdroj: elements.envato.com
Work life balance

Ako by teda mal vyzerať ideálny pracovný priestor pre mileniálov? Jednoznačne by v ňom mal byť oddychový priestor, prvky podporujúce vznik nových nápadov a tiež dostatok priestoru na tímovú prácu. Miléniáli vo všeobecnosti preferujú skôr väčšie priestory, kde sa dá stretávať a tráviť spoločný čas pri plnení pracovných úloh. Netreba zabúdať, že pre mileniálov sú technológie integrálnou súčasťou ich života, a to či už na zábavu alebo uľahčenie práce. Dôležité je, aby pri plnení úloh nestrácali čas repetitívnymi činnosťami, ktoré zvládnu aj bežne dostupné technológie.

Na záver treba zdôrazniť, že hoci sa to nemusí na prvý pohľad zdať, mileniáli majú veľmi radi poriadok, a tak by malo byť samozrejmosťou dôsledné upratovanie kancelárií Bratislava okolie, ktoré je nevyhnutnou častou do mozaiky, ktorá pre generáciu Y dotvorí dokonalé pracovné prostredie.