Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Peľová alergická nádcha síce nepredstavuje ohrozenie života, no výrazne zhoršuje jeho kvalitu.

Pri sennej nádche sa nemusíte stopercentne spoliehať len na lieky. Tie vám, samozrejme, prinesú úľavu, no svoje pohodlie môžete zvýšiť rôznymi trikmi a prírodnými liečivami.

AlergiaZdroj: elements.envato.com

Prírodné prostriedky na zmiernenie príznakov sennej nádchy

  1. Med

Hovorí sa, že med je prírodným liekom na sennú nádchu, pretože peľ v mede môže pripraviť vaše telo na iné druhy peľu. Zvýšenie jeho príjmu v každodennej strave by malo výrazne znížiť príznaky sennej nádchy.

Kedy užívať: denne pred začiatkom peľovej sezóny.

  1. Vitamín C

Vitamín C je známe prírodné antihistaminikum a nájdete ho v pomarančoch, citrónoch a grapefruitoch. Citrusy obsahujú aj bioflavonoidy, ktoré majú silné protialergické účinky. Kombinácia vitamínu C a bioflavonoidov pomáha okrem iného aj uvoľniť upchaté dutiny.

Kedy a koľko užívať: 1000 mg vitamínu C denne.

  1.  Karotenoidy

Karotenoidy sú prirodzene sa vyskytujúce pigmenty v rastlinách, ktoré pôsobia ako silné antioxidanty. Pomáhajú znižovať zápal v dýchacích cestách a posilňujú imunitný systém. Dobrým zdrojom karotenoidov sú potraviny ako mrkva, marhule, tekvica, sladké zemiaky a špenát.

Kedy a koľko užívať: Jednu až dve porcie potravín bohatých na karotenoidy denne.

  1.  Harmančekový čaj

Harmančekový čaj obsahuje flavonoidy, ktoré pôsobia protizápalovo. Môže sa používať aj ako očný obklad na ochladenie opuchnutých a začervenaných očí. Uistite sa, že na každé oko používate čerstvý obklad, aby ste predišli infekcii.

  1. Cesnak

Zvýšenie príjmu cesnaku v strave môže pomôcť posilniť imunitný systém a zmierniť príznaky sennej nádchy. Je tiež protizápalovým prostriedkom a dobrým zdrojom kvercetínu, prírodného antihistaminika.

  1. Akupunktúra

Táto staroveká čínska medicína dokáže pomôcť s kýchaním a podráždenými očami. Pomocou sterilných ihiel sa presne určujú konkrétne oblasti tela a zmierňujú sa všetky príznaky spôsobené aktuálnymi ochoreniami. Aby sa dosiahli najlepšie výsledky, pacienti by mali absolvovať štyri až šesť sedení pred začiatkom sezóny sennej nádchy.

Doplnenie vitamínovZdroj: elements.envato.com

Ak žiadne prírodné metódy nepomáhajú, obráťte sa na vášho lekára alebo siahnite po voľnopredajných liekoch. Nemusíte ani vykročiť z domu – etabletka.sk vám ponúkne všetko, čo potrebujete a ešte viac. Nájdete tu tabletky na chudnutie, kozmetiku, vitamíny a aj zdravotnícke pomôcky.

Značky: