Májová aktualizácia sa stále borí v problémoch.

Chyby nie sú plošné, ale špecifické. O to horšie sa dajú predpokladať, najhoršie je, že tento kolobeh si niektorí opakujú každého pol roka. Teda v horizontoch, kedy sa uvoľňujú veľké aktualizácie systému a následne ich opravy.

Ďalší problém sa týka počítačov, ktoré majú Wi-Fi adaptér od firmy Qualcomm. Po inštalácii aktualizácie Windows 10 1903 nastávajú výpadky Wi-Fi. S problémom sa stretnete vtedy, ak máte staršie ovládače. Microsoft pozastavil šírenie tejto aktualizácie aj pre používateľov, ktorý by mohli byť zasiahnutí práve týmto problémom.

Zároveň varuje, aby používatelia inštalovali systém cez nástroj na stránkach výrobcu a vynútili inštaláciu aj keď ju aktualizačná funkcia v Nastaveniach systému neohlási.

Microsoft zároveň hovorí o tom, že by ste si mali nainštalovať najnovší ovládač na Wi-Fi, inak nedostanete májovú aktualizáciu. Či je tento postup trvalý alebo len dovtedy, kým nebude mať májová aktualizácia opravovať aj tento problém, nie je jasné. V každom prípade by ste novými ovládačmi na Wi-Fi nemali čo pokaziť.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Je tu Windows 10 1903. Dokedy ho bude Microsoft podporovať?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.