Nové rozhranie prináša kľúčové rozšírenia.

Video k tejto téme si môžete pozrieť aj priamo na YouTube kanáli TOUCHT.

Testovacia fáza je u konca a na prvé typy smartfónov značky Xiaomi sa dostáva táto aktualizácia. Hlavnou novinkou je zrýchlenie telefónov. To pocítite najmä na smartfónoch strednej triedy. Rozhranie je plynulé a optimalizácia je naozaj poznať. O to viac poteší, že samotná nadstavba je poriadne prepracovaná.

Vizuálne sme sa dočkali veľmi pekných pozadí. Výrobca ich nazýva super tapeta a sú ešte pokročilejšie ako živé tapety. Na výber je 5 motívov a niektoré majú dodatočné nastavenia, odporúčame si to pozrieť priamo v našom videu. Odhadujeme, že krajšie animované až interaktívne tapety ste ešte nevideli na žiadnom rozhraní priamo od výrobcu smartfónu.

Ďalej je tu výrazné zapracovanie na aplikácii Poznámky. Podporuje automatickú transformáciu niektorých tvaroch, ako štvorca, trojuholníka alebo napríklad kruhu. Takýto obrazec nakreslíte rukou a aplikácia ho transformuje, ako by ste ho robili podľa pravítka.

Na internete sa objavili správy o tom, že bude čoskoro uvedená verzia 13. Avšak išlo o podvod a Xiaomi to dementovala v oficiálnej správe. Na tejto verzii sa ešte len pracuje a budeme radi za postupné uvoľňovanie verzie 12.5.

Prvá vlna dostupnosti:

  • Mi 11 / Ultra / Pro / Lite 5G
  • Mi 10 Ultra / Mi 10 Pro / Mi 10 a Mi 9 SE

Ďalšie smartfóny:

Xiaomi Mi 10S, Xiaomi Mi 10 Youth Edition 5G, Xiaomi Mi 9, Xiaomi CC9 Pro, Redmi K40 Pro, Redmi K40, Redmi K30S Extreme Commemorative Edition, Redmi K30 Extreme Commemorative Edition, Redmi K30 Pro, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K20 Pro, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9, Redmi 10X Pro 5G, Redmi 10X 5G

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11 Lite 5G: Ukážka, ako ušetriť pri kúpe telefónu (RECENZIA + VIDEO)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.