Chyba aktualizácie v Xiaomi smartfónoch spôsobuje závažné problémy.

Aktualizácie smartfónov by so sebou mali prinášať vylepšenia, aspoň taký má byť ich zámer. Aj najväčší vývojári však občas vypustia do éteru nejakú tú aktualizáciu, ktorá spôsobí problémy v telefónoch či iných zariadeniach. Presne to sa stalo v posledných dňoch čínskemu Xiaomi, ktoré omylom vypustilo aktualizáciu spôsobujúcu závažné problémy.

O tomto fakte informovala spoločnosť aj na sociálnej sieti X, kde sa za nepríjemnosti ospravedlnila a informovala, že už pracuje na náprave. Rovnako však informuje o postupe, ktorý máte vykonať, ak ste si náhodou chybnú aktualizáciu nainštalovali. Xiaomi však neuviedlo, o aké telefóny či aktualizáciu ide, podľa všetkého však postihuje menšie množstvo používateľov.

Xiaomi vypustilo chybnú aktualizáciu

Posledná aktualizácia niektorých telefónov spôsobila, že sa zariadenia stali takmer úplne nefunkčnými. Po aktualizácii sa totiž dostali do tzv. bootloop, teda stavu, keď sa opakovane načíta systém pri zapínaní telefónu. Zariadenie však v takomto stave nie je možné používať, nakoľko sa neustále reštartuje. Aktualizácia by mala byť už v súčasnosti stiahnutá z obehu, zdá sa však, že niektorí používatelia si ju už nainštalovali. Xiaomi uvádza, že by malo ísť o menšie množstvo smartfónov.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Ak ste si náhodou takúto aktualizáciu nainštalovali do smartfónu aj vy, podľa Xiaomi máte informovať svojho predajcu, či oficiálnu podporu v krajine. Tí by vám mali vedieť poskytnúť riešenie problému, no na sociálnej sieti sa neuvádza, akým spôsobom by ste mali opravu vykonať. Nemali by ste však do zariadenia zasahovať svojpomocne, no vyhľadať podporu od predajcu. Vlastným zásahom by ste totiž zariadenie mohli podľa všetkého výraznejšie poškodiť.

Je škoda, že Xiaomi neuvádza, o aké zariadenia ide. Dobrou správou však je, že zatiaľ sme nenarazili na problémy s aktualizáciou ani u nás v redakcii, ani na oficiálnych českých a slovenských fórach. Ak by ste teda na problém s aktualizáciou narazili vy, neváhajte nás kontaktovať a informovať o situácii.

Zdroj: X (@XiaomiSupport)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.