Xiaomi informuje o budúcich aktualizáciách a softvérovej podpore priamo na svojich stránkach.

Či už ste si kúpili nový telefón od Xiaomi napríklad v podobe niektorého zo série Redmi Note 13 alebo vlastníte starší Redmi Note 10 Pro z roku 2021, určite vás zaujíma, aká je softvérová podpora vášho telefónu. Len málokto však vie, že o oficiálnej softvérovej podpore informuje výrobca telefónov priamo na svojich stránkach. Nejde pritom len o informácie spojené so smartfónmi, no informuje aj o softvérovej podpore tabletov.

Tieto informácie o softvérovej podpore telefónov prináša Xiaomi detailne pre modely klasifikované ako Android Entreprise Recommended. Takéto zariadenia pritom musia spĺňať prísne podmienky a tiež dodržiavať aktualizačný plán podľa rozpisu, ktorý výrobca uvádza. Preto ak vlastníte niektorý z týchto modelov, nájdete ho aj na oficiálnom zozname spolu s informáciami o aktualizáciách.

Ako si môžete skontrolovať podporu vášho Xiaomi?

Aby ste si skontrolovali to, aké ďalšie verzie Androidu váš telefón získa, prípadne ako často by ste mali evidovať bezpečnostné aktualizácie, stačí vám zájsť na oficiálnu stránku, ktorú poskytuje priamo Xiaomi. Nájdete ju na tomto odkaze a môžete si tam skontrolovať všetky informácie ohľadom súčasných aj budúcich aktualizácií vášho telefónu. Výrobca pritom informuje o všetkých základných informáciách, medzi ktorými nájdete tieto údaje.

  • Frekvencia aktualizácií
  • Dátum vydania zariadenia
  • Dátum ukončenia podpory pre bezpečnostné aktualizácie
  • Budúce kompatibilné verzie Androidu
  • Verzia Androidu pri predstavení zariadenia

Všetky tieto informácie si teda môžete skontrolovať a odporúčame vám pozrieť sa na ne ak si nie ste istí podporou vášho telefónu. Zaujímavosťou pritom je, že nie každé zariadenie ponúka rovnakú podporu, pričom istotou nie sú ani modely z toho istého radu. Zatiaľ čo taký Redmi Note 13 Pro v 4G verzii teda eviduje dátum ukončenia podpory pre bezpečnostné aktualizácie v januári roku 2028, jeho 5G verzia o ne príde už v septembri 2027.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T Pro

Niektoré modely pritom získali prísľub dlhšej softvérovej podpory spolu s väčšími aktualizáciami Androidu a zatiaľ čo taký Xiaomi 13T Pro získa Android 14, Android 15 aj Android 16, taký Redmi 12 má prísľub len pre Android 14 a Android 15. Softvérová podpora sa teda líši v závislosti od telefónu.

Najstarším uvedeným zariadením na zozname je model Redmi Note 9 Pro z mája 2020. Ak máte teda novší model, je pravdepodobné, že ho na zozname nájdete a budete si môcť skontrolovať aj vašu softvérovú podporu.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.