Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová dimenzia výkonu pre spracovanie dreva – Bosch neustále rozširuje rad BITURBO pre profesionálov: GCM 18 V-305 GDC Professional je prvá akumulátorová kápovacia a pokosová píla Bosch na trhu s interaktívnym displejom a pripojením, vďaka čomu je použitie pohodlnejšie než u predchádzajúcich modelov.

Píla BITURBO je optimalizovaná pre maximálny výkon s akumulátormi ProCORE18V a prvýkrát tak umožňuje rezanie s veľmi vysokým výkonom. Remeselníci pri spracovaní dreva tak majú prístup do výkonnostnej triedy, ktorá bola predtým vyhradená pre káblové stroje s príkonom 2 000 wattov. GCM 18V-305 GDC Professional pracuje najefektívnejšie s akumulátorom ProCORE18V 12,0 Ah. Ponúka tak najvyšší rezný výkon vo svojej triede s až o 70 percent vyšším počtom rezov na jedno nabitie akumulátora, merané na smrekovom hranole s rozmermi 10 x 10 cm. To potvrdil aj nezávislý skúšobný ústav. S pílou GCM 18V-305 GDC Professional ponúka Bosch celkom päť výkonných BITURBO píl – od ručnej okružnej píly až po kápovaciu a pokosovú pílu. Píly BITURBO tak pokrývajú všetky bežné aplikácie.

Najvyšší komfort ovládania na trhu

GCM 18V-305 GDC Professional ponúka vysoký komfort a presnosť pri rezaní drevených a hliníkových profilov na dĺžku, rezaní podlahových dosiek, stenových a stropných panelov a pri úprave súčastí na stavbe. Ide o prvú akumulátorovú kápovaciu a pokosovú pílu Bosch na trhu, ktorá je vybavená používateľským rozhraním – interaktívnym displejom – a funkciou Connectivity. To umožňuje remeselníkom neustále sledovať stav náradia a akumulátora.
Režim „Eco Mode“ navyše umožňuje vykonať až o 20 % viac rezov na jedno nabitie akumulátora pre nenáročné aplikácie, ako je zarezanie mäkkého dreva a líšt na dĺžku, alebo upraviť rýchlosť rezania tak, aby vyhovovala danej aplikácii. K vysokému komfortu obsluhy prispieva tiež ťažný mechanizmus píly: Nie je vedený pojazdom, ale posuvným ramenom z robustného hliníkového tlakového odliatku. To je uložené na guľôčkových ložiskách a nevyžaduje údržbu – vďaka tomu má kápovacia a pokosová píla mimoriadne hladký a presný chod. Je možné ju tiež umiestniť priamo na stenu a ušetriť tak miesto. Maximálna šírka rezu je 400 milimetrov, maximálna výška rezu 120 milimetrov. Všetky ovládacie prvky – vrátane nastavenia uhlu sklonu – sa nachádzajú na prednej strane píly a sú dobre viditeľné. Vedenie rezu sa vykonáva dvojradovým laserom: Exaktná línia rezu je presne vycentrovaná medzi dve premietané laserové čiary. Ak je potrebné vymeniť pílový kotúč, je možné to vďaka upínacej skrutke vykonať jednoducho a bez použitia náradia. Akumulátorová kápovacia a pokosová píla navyše disponuje brzdou motora pre ochranu používateľa.

Kompatibilita príslušenstva Bosch od A do Z

Bosch zaisťuje kompatibilitu profesionálneho 18-voltového systému s novým aj súčasným elektrickým náradím a nabíjačkami tejto napäťovej triedy a ponúka tak remeselníkom istotu pri plánovaní a znižovaní nákladov. K dispozícii je tiež široká ponuka príslušenstva: pílové kotúče „Expert for“ optimalizované pre akumulátorové píly a pílové kotúče „Standard for“ predlžujúce dobu prevádzky.

GCM 18 V-305 GDC Professional je už v predaji. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania bez DPH.

Parametre náradiaGCM 18V-305 GDC Professional
Napätie akumulátora/ekvivalent sieťového prístroja18 V/2.000 W
Voľnobežné otáčky2 550 ‒ 4 000 min-1
Priemer pílového kotúča305 mm
Rezná kapacita vertikálna 0°/45°120/60 mm
Rezná kapacita horizontálna 0°/45°400/240 mm
Nastavenie pokosu (L/P)52°/60°
Nastavenie sklonu (L/P)47°/47°
Rozmery (dĺžka × šírka × výška)630 x 790 x 565 mm
Používateľské rozhranie, funkcia Connectivityáno
Hmotnosť vrátane 12,0 Ah akumulátora ProCORE18V27,8 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena bez DPH• V balení s vreckom na prach a pílovým kotúčom „Expert for Wood“ pre akumulátorové píly: 1005 €
• V balení s vreckom na prach, pílovým kotúčom „Expert for Wood“ pre akumulátorové píly, 2 x ProCORE18 V 5,5 Ah a nabíjačkou GAL 1880 CV Professional: 1256 €
• V balení s vreckom na prach, pílovým kotúčom „Expert for Wood“ pre akumulátorové píly, 2 x ProCORE18 V 12,0 Ah a rýchlonabíjačkou GAL 18 V-160 C Professional: 1450 €

Značky: