Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bosch predstavuje nové vlajkové lode na obrábanie dreva: BITURBO akumulátorové okružné píly GKS 18V-68 GC Professional a GKS 18V-68 C Professional, akumulátorové ponorné okružné píly GKT 18V-52 GC Professional a akumulátorové pokosové píly GCM 18V-216 Professional, ktoré sú optimalizované pre maximálny výkon s akumulátormi ProCORE18V, a preto sú výkonnejšie než všetky predchádzajúce akumulátorové píly Bosch.

Remeselníci v oblasti spracovania dreva sa tak môžu spoľahnúť na energetickú triedu, ktorá bola predtým vyhradená pre zdroje s príkonom 1600 až 1800 wattov. Píly sa odlišujú v oblasti použitia: Napríklad tesári a pokrývači používajú akumulátorové kotúčové píly na rýchle a spoľahlivé rezanie trámov alebo drevotrieskových dosiek s hĺbkou rezu až 70 milimetrov. GKT 18V-52 GC Professional je prvou ponornou okružnou pílou v 18V programe. Aj pri hrúbke materiálu až 40 milimetrov zaisťuje presné výrezy a čisté rezanie dosiek pomocou vodiacich líšt. Preto je vhodná najmä pre truhlárov a výrobcov kuchýň. Premiéru v 18-voltovom segmente oslavuje aj pokosová píla GCM 18V-216 Professional. Bez ohľadu na to, či ide o rezanie profilov drevených stĺpov, parkiet alebo soklov: Podporuje stavebných remeselníkov a so 70 milimetrami ponúka najväčšiu hĺbku rezu vo svojej triede. Ďalšie BITURBO náradie si pozrite na PI 10894.

Všetky štyri BITURBO píly iba s jedným akumulátorom sú rovnako výkonné ako konkurenčné modely, ktoré pracujú s dvomi akumulátormi alebo vo vyššej napäťovej triede. Základom je optimálna koordinácia ich špeciálne vyvinutého bezkefového (beuhlíkového) vysokovýkonného motora s elektronikou a akumulátorom tak, aby bol využitý plný potenciál akumulátorov ProCORE 18V s kapacitami 8,0 a 12,0 Ah. To je to, čo umožňuje náročné aplikácie rezania

Všetky BITURBO píly podrobne

Akumulátorová okružná píla GKS 18V-68 GC Professional je o 15 percent rýchlejšia a s 8,0 Ah akumulátorom je o 225 gramov ľahšia než porovnateľná píla napájaná zo siete s 1800 wattmi. Jej predná rukoväť nie je navrhnutá ako úchyt, ale ako držadlo, takže je možné ju jednoducho a bezpečne viesť – aj v naklonenej polohe. Jej hĺbka rezu sa zvýšila na 68 milimetrov a nastavenie hĺbky je jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Robí sa jednou rukou stlačením tlačidla. A ak hľadáte solídnu pílu s hĺbkou rezu 70 mm, je akumulátorová píla GKS 18V-68 C Professional pre vás tá pravá.

Akumulátorová ponorná okružná píla GKT 18V-52 GC Professional sa vyznačuje nielen vysokým výkonom, ale aj kompaktnosťou, ktorá zjednodušuje manipuláciu a prepravu. Profesionáli môžu navyše pracovať veľmi blízko okrajov: So vzdialenosťou desiatich milimetrov od steny je najlepšia vo svojej triede. Aj pri práci s výskytom prachu: Adaptér vysávača je možné otočiť o 360 stupňov tak, aby prídavné vrecko na prach nikde neprekážalo.

Píly sú vhodné (mimo GKS 18V-68 C) na použitie s vodiacimi lištami a ponúkajú pridanú hodnotu vďaka novému používateľskému rozhraniu a funkciám pripojenia: Remeselníci majú neustále prehľad o stave náradia a akumulátora. Okrem toho môžu v „Eco režime“ predĺžiť dobu chodu až o 30 percent alebo upraviť reznú rýchlosť pre príslušné použitie.

Akumulátorová pokosová píla GCM 18V-216 Professional s hĺbkou rezu 70 milimetrov ponúka remeselníkom širšiu škálu aplikácií než akákoľvek iná pokosová píla s 216 milimetrovým kotúčom. Rezanie úkosov líšt alebo spodných konštrukcií, rezanie hranolov alebo panelov, zarezanie parkiet na dĺžku – píla vykoná všetky tieto úlohy spoľahlivo a vyznačuje sa tiež obzvlášť rýchlou výmenou pílového kotúča bez nástrojov pomocou upínacej skrutky. Náradie je určené pre mobilné použitie: Vďaka ergonomickej rukoväti je možné ho pohodlne prepravovať jednou rukou – pílová hlava a funkcie ťahu sa jednoducho zaaretujú. Píla je vybavená laserom, ktorý označuje reznú čiaru, pracovným svetlom a vreckom na prach pre prácu bez prášenia.

Píly BITURBO sú najúčinnejšie pri použití s vysokovýkonnými akumulátormi ProCORE 18V 8,0 Ah a 12,0 Ah. S profesionálnym 18V systémom zaisťuje Bosch kompatibilitu s novým a súčasným elektrickým náradím a nabíjačkami tejto triedy napätia. K dispozícii je tiež široká škála príslušenstva, ktoré bolo optimalizované na použitie s akumulátorovými pílami: Kotúče „Expert for“ a „Standard for“ s karbidovou technológiou predlžujú životnosť akumulátora a navyše zvyšujú efektivitu. Ďalšie informácie si pozrite na PI 10899.

BITURBO píly sú už v predaji. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania bez DPH.

Značky: