Prvý, skutočne univerzálny gamepad na svete. Tak prezentujú svoj unikátny ovládač jeho tvorcovia. Jeho výnimočnosť a vybočenie z radu je jasné už z názvu.

Pozná to každý hráč. Vybrať skutočne kvalitný a zároveň univerzálne použiteľný ovládač je umenie. Vyriešiť tento odveký problém sa rozhodla partia bývalých hráčov, ktorá ponúka zaujímavý projekt na crowdfundingovom portáli Kickstarter. Tvorcovia z kanadského startupu Digital Depth, ktorí sú mimochodom zároveň hernými nadšencami, ho vytvorili s dôrazom na kľúčové slovo sloboda. Sloboda vo výbere platformy, sloboda v prispôsobení ovládania a sloboda vo význame môcť si zahrať kedykoľvek a kdekoľvek.

All Controller sa ambiciózne pasuje za kráľa kompatibility medzi všetkými možnými ovládačmi. Na čom všetkom si s ním teda môžete zahrať? V prvom rade sú to samozrejme herné konzoly Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 a PlayStation 4, pričom čoskoro bude možné využiť ho aj pri Nintendo Wii, WiiU a Switch. Že ste skôr fanúšikom stolových počítačov a herné konzoly vás neoslovili? Žiadny problém, pretože tento gamepad si poradí s Windowsom, Linuxom i MacOS. Alebo ste už dávnejšie prešli na hry na smartfónoch a tabletoch? Ak vlastníte akékoľvek zariadenie s iOS alebo Androidom, tak si ich pokojne môžete pripísať do zoznamu kompatibilných zariadení. All Controller si poradí aj s Apple TV, Android TV, virtuálnou realitou, dronmi či rôznymi retro konzolami.

Čo v prípade, že konkrétne zariadenie gamepady nepodporuje? Ani na tieto prípady sa nezabudlo a riešením je pripojenie prostredníctvom USB, Bluetooth alebo USB dongle, komunikujúce s ovládačom cez Wi–Fi. V týchto situáciách vie plne simulovať funkcie myši a klávesnice. Samozrejmosťou je možnosť prispôsobenia jednotlivých ovládacích prvkov.

Ovládač má vďaka batérii s kapacitou 1020 mAh vydržať na jedno nabitie 40 hodín hrania. Na zahájenie výroby bol stanovený finančný cieľ v minimálnej hodnote 75 tisíc kanadských dolárov, ktorý je aktuálne prekročený už takmer trojnásobne. Jeho cena štartuje na 55 kanadských dolároch (cca 36 eur) v prípade káblovej verzie, respektíve 80 kanadských dolároch (cca 53 eur) v prípade bezdrôtovej. Pokiaľ by ste mali záujem o jeho predobjednanie, môžete tak spraviť priamo na Kickstarteri.

Zdroj: Kickstarter