Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Osem najlepších kolektívov škôl z celého Slovenska si rozdelilo finančný dar od Allianz v hodnote 5 000 eur na nákup športových potrieb.

V celoslovenskom finále Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV), v rámci športového projektu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) hľadali najväčšie športové talenty.

33-tisíc žiakov z 392 škôl

Do projektu, ktorého cieľom je motivovať žiakov k pravidelnému športovaniu a rozvíjať tak ich všestranné pohybové schopnosti, sa tento rok zapojilo takmer 33-tisíc detí z 392 škôl po celom Slovensku. Osemčlenné tímy žiakov vo veku od 11 do 15 rokov počas marca a apríla súťažili vo vybraných športových disciplínach v eliminačných krajských kolách. V celoslovenskom finále v polovici júna v Olympijskom tréningovom centre x-bionic sphere v Šamoríne si 8 finálových škôl zmeralo sily v skoku do diaľky, hode medicinbalom, ľah-sede, člnkovom behu, výdrži v zhybe, plávaní, preťahovaní lanom a štafete so streľbou z laserových zbraní. Absolútnym víťazom sa stali žiaci zo ZŠ J. Hollého v Topoľčanoch, za nimi nasledovalo družstvo ZŠ Komenského Trebišov a tretiu priečku obsadila ZŠ kpt. Jána Nálepku – Školská Stupava. „Chcem sa poďakovať všetkým učiteľom, že v školách podporili projekt Olympijského odznaku všestrannosti a dlhodobo motivujú žiakov k pohybu a telesným aktivitám. Takmer ako 33-tisíc účastníkov v školských kolách sa presvedčilo, ako na tom sú z fyzickej stránky, a mohli sa tiež porovnať so svojimi rovesníkmi. Vo finále sa stretli najlepšie školy z celého Slovenska a ich žiaci ukázali nielen svoju všestrannosť, ale aj zápal pre šport a pohyb,“ dodal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Allianz chce rozhýbať mladých

Skupina Allianz si uvedomuje pozitívny vplyv pohybu na telo, myseľ a dušu. Nedávno spustenou iniciatívou MoveNow chce prispieť k rozhýbaniu budúcich generácií mladých ľudí na celom svete. „Sme radi, že sme v rámci našej spolupráce so Slovenským olympijským a športovým výborom mohli podporiť tento zmysluplný projekt. Osobne ma veľmi teší, že aj v dobe sociálnych sietí sa zapojilo toľko žiakov z celého Slovenska, ktorí ukázali svoju motiváciu, pohybové schopnosti, súťaživosť a radosť zo športu,“ uviedol Vladimír Halás z rezortu obchodu Allianz – Slovenskej poisťovne.

Značky: