Novinkou je operačný systém Zepp OS.

Amazfit sa na trhu etabloval ako výrobca, ktorý ponúka inteligentné hodinky s dobrým pomerom cena/dizajn/výbava so zameraním na všeobecné monitorovanie zdravia a aktivity. V rovnakom duchu sa nesie aj tretia generácia modelov Amazfit GTR a GTS, ktorá je k dispozícii v troch prevedeniach.

GTR 3 Pro

Najlepšie vybavenými hodinkami novej generácie sú Amazfit GTR 3 Pro. Tie sa budú v Európe predávať za cenu 199,99 eur a ponúkajú 1,45-palcový okrúhly AMOLED displej s hustotou 331 ppi a maximálnym jasom 1000 nitov. Hodinky majú vo výbave Wi-Fi, GPS, úložisko na hudbu (2,3 GB použiteľného miesta) a vďaka zabudovanému mikrofónu a reproduktoru podporujú aj telefonovanie cez Bluetooth.

Amazfit vybavil hodinkami novým optickým senzorom BioTracker 3.0, ktorý umožňuje meranie tepu, okysličenia krvi, stresu a dýchania. Všetky tieto veličiny si môžete naraz zmerať v priebehu 45 sekúnd – pripomína nám to funkciu Snímka zdravotného stavu, ktorá sa nachádza vo výbave hodiniek Garmin Venu 2.

Amazfit GTR 3 Pro
Amazfit GTR 3 Pro

Amazfit GTR 3 Pro majú dve bočné tlačidlá. Jedno funguje ako korunka, ktorú je možné stláčať alebo otáčať. Hodinky majú odolnosť na úrovni 5 ATM a umožňujú monitorovanie viac ako 150 cvičení. 8 základných aktivít, ako je chôdza, beh, plávanie alebo bicyklovanie, podporuje automatické spustenie merania, pokiaľ si zabudnete manuálne spustiť tréning.

Hodinky majú výdrž na jedno nabitie až 12 dní v závislosti od používania, resp. 35 hodín používania GPS. Vo výbave je viac ako 150 ciferníkov, ktoré ponúkajú aj verziu pre always-on displej. GTR 3 Pro využívajú nový operačný systém Zepp OS s vynoveným používateľským rozhraním a čiastočnou podporou pre aplikácie tretích strán. Dáta z cvičení je takisto možné synchronizovať so službami, ako je Strava.

Amazfit GTS 3 a GTR 3
Amazfit GTS 3 (vľavo) a GTR 3 (vpravo)

GTR 3 a GTS 3

Amazfit okrem vlajkovej lode predstavil aj modely GTR 3 a GTS 3. GTR 3 má podobný dizajn ako verzia Pro, avšak vo výbave chýbajú niektoré funkcie – menovite reproduktor, Wi-Fi, úložisko na hudbu a Bluetooth telefonovanie. Displej je o niečo menší (1,39 palca) a s nižšou hustotou (326 ppi). Výdrž tohto modelu však dosahuje až 21 dní.

Amazfit GTS 3 majú 1,75-palcový štvorcový displej s hustotou 341 ppi. Tieto hodinky sú kompaktnejšie a ľahšie v porovnaní s okrúhlymi modelmi. Funkcionalita a výbava je totožná so základným modelom GTR 3, výdrž je 12 dní. Z hľadiska monitorovania zdravia a cvičenia sú hodinky GTR 3 a GTS 3 rovnako vybavené ako GTR 3 Pro.

Amazfit GTS 3 a GTR 3 sa budú v Európe predávať za 149,99 eur. Dostupnosť na Slovensku zatiaľ nepoznáme, avšak Alza uvádza, že ich bude mať v predaji cca od polky októbra.

Amazfit GTR 3 Pro, GTR 3 a GTS 3
Kľúčové parametre hodiniek Amazfit GTR 3 Pro, GTR 3 a GTS 3

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit