Situácia by sa mala zlepšiť v druhej polovici 2021.

Výkonná riaditeľka AMD, Lisa Su, sa počas zverejnenia hospodárskych výsledkov vyjadrila k situácii aktuálneho nedostatku čipov. Tá podľa jej slov potrvá až do druhej polovice roka 2021. Následne by sa mala situácia zlepšiť a výroba by mala stíhať pokrývať dopyt. Na správu upozornil portál tomshardware.

V praxi to znamená, že aj naďalej môžeme očakávať nedostatok herných konzol Xbox Series X a PlayStation 5 v obchodoch. Nedostatok čipov tiež ovplyvní počítačové komponenty a procesory, v prípade high-endových komponentov by mala byť situácia lepšia.

AMD podľa slov svojej CEO pracuje na navyšovaní kapacít, čo by sa malo prejaviť v už spomenutej druhej polovici tohto roka. K aktuálnemu nedostatku procesorov a čipov sa nedávno vyjadril šéf Xboxu, Phil Spencer. Ten povedal, že Microsoft vyrába nové konzoly tak rýchlo, ako je to možné. Avšak aj Microsoft a aj Sony sú závislí na svojich dodávateľoch komponentov.

Zdroj: tomshardware

Prečítajte si aj:

PlayStation 5: Medzigeneračné vylepšenia a k tomu špičkový DualSense ovládač (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit