Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Americká softvérová spoločnosť GoHealth dokončila akvizíciu firmy Creatix vrátane jej 80 členného slovenského tímu. GoHealth plánuje v priebehu nasledujúcich rokov na Slovensku investovať vyše 15 miliónov dolárov. Vytvorí aj nové pracovné miesta a otvorí pobočku v Košiciach.

Americká spoločnosť GoHealth, ktorá je dlhodobým lídrom v oblasti poskytovania technických riešení v sprostredkovaní zdravotníckeho poistenia, dokončila akvizíciu firmy Creatix. Tento krok prichádza po úspešnom štvorročnom partnerstve oboch spoločností. Creatix je vývojárska softvérová firma z Chicaga s pobočkou na Slovensku, kde pôsobí 80 zamestnancov. GoHealth pritom plánuje v najbližších rokoch investovať viac ako 15 miliónov dolárov, aby rozšírila svoje aktivity v našom regióne a využila tak slovenské technologické talenty.

“Slovensko je kľúčovým elementom rastu spoločnosti GoHealth, ktorá rozširuje svoju globálnu značku,” hovorí CEO spoločnosti David Jelinek a pridáva: „S Creatix sme na Slovensku investovali od samého počiatku a plánujeme v tom pokračovať aj naďalej – už ako súčasť značky GoHealth.“

GoHealth sa posledné štyri roky spolieha na slovenský Creatix tím, vďaka ktorému rozširuje svoju základňu vývojárov a drží tak krok s dopytom služieb v oblasti poskytovania cenovo dostupného zdravotného poistenia.

Slovensko je krajinou, ktorá patrí medzi technologickú špičku, najmä v oblasti vývoja softvéru. Potvrdzuje to aj nedávna štúdia, kde sa slovenskí vývojári umiestnili na prvom mieste zo všetkých európskych krajín.

Nové pracovné miesta

Keďže spoločnosť GoHealth rozširuje svoj potenciál, plánuje v tomto roku vytvoriť na Slovensku približne 20 pracovných miest. Plány zahŕňajú rozšírenie kancelárií v Bratislave a otvorenie novej pobočky v Košiciach. Tento rýchly rast je dôkazom úspešnej spolupráce medzi GoHealth a Creatix za posledné roky, ktorá sa sústredila na budovanie rôznorodých, vysoko kvalifikovaných tímov, ktoré firmám pomáhajú rásť prostredníctvom technologických inovácií. Creatix síce začína fungovať pod názvom GoHealth, bude však aj naďalej podporovať svoju nezávislú základňu startupových klientov počas prechodného obdobia.

Pre súčasných a budúcich členov tímu je táto akvizícia príležitosťou získať prístup k tým najmodernejším projektom, enterprise technológiám, nástrojom a procesom. Spoločnosť má dlhodobo atraktívny systém odmeňovania a benefitov, počnúc flexibilnou pracovnou dobou, odborným mentoringom, priateľskou kultúrou, jazykovým a odborným vzdelávaním, až po dotované fitness aktivity.

„Týmto krokom Creatix a GoHealth vstupujú do novej etapy, etapy rastu a rozvoja. Náš talentovaný tím takto získava príležitosť pracovať na špičkových technológiách, na enterprise úrovni, vo veľkom, no zároveň dynamicky a flexibilne,“ hovorí CTO spoločnosti Kamil Krauspe. „Tešíme sa, že sa budeme podieľať na napĺňaní vízie spoločnosti GoHealth ako sprístupniť kvalitné produkty zdravotného poistenia inovatívnym spôsobom, a zároveň budeme pokračovať v budovaní firemnej kultúry, ktorá inšpiruje náš tím k vrcholovej kvalite a výkonu.”

Značky: