Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čistič Viktor umožňuje automatizovanú dezinfekciu pomocou UV-C lampy na použitie hlavne v zdravotníctve, potravinárstve a v priemyselných prevádzkach

Spoločnosť AMTECH, dodávateľ automatizačných riešení na českom a slovenskom trhu, predstavila nový produkt Čistič Viktor, automatický dezinfekčný robot určený na dezinfekciu vzduchu a povrchov a likvidáciu vírusov, baktérií, plesní a ďalších patogénov vrátane koronavírusu COVID-19. Riešenie je postavené na báze autonómneho mobilného robota MiR100 od spoločnosti Mobile Industrial Robots (MiR), ktorú AMTECH zastupuje v Českej republike a na Slovensku.

Kombinácia vlastností autonómneho robota a germicídnej UV-C lampy je ideálnym riešením na automatickú dezinfekciu, sterilizáciu priestorov a likvidáciu kvapôčkových infekcií v zdravotníckych zariadeniach, potravinárstve a vo výrobnom priemysle. Užívatelia môžu jednoducho naskenovať trasu a naplánovať ju a robot sám potom urobí dezinfekciu určených priestorov. Robot MiR100 pracuje plne v autonómnom kolaboratívnom režime. UV-C svetlo disponuje pohybovými senzormi pre maximálnu bezpečnosť užívateľa a disponuje funkciou automatického vypnutia pri vstupe človeka do nebezpečnej zóny 6 m od zdroja svetla.

UV-C modul je ďalšou z nadstavieb, ktorú spoločnosť AMTECH dodáva spoločne s kompletným setom mobilných robotov MiR, vrátane modelov MiR100, MiR200, MiR250, MiR500 a MiR1000. V Českej republike a na Slovensku má už celý rad inštalácií robotov MiR hlavne v automobilovom a elektrotechnickom priemysle. Do slovenského výrobného závodu Visteon napríklad dodala a úspešne sprevádzkovala tri roboty MiR200 vrátane nadstavbových modulov.

„Obdobie prebiehajúcej pandémie koronavírusu kladie vysoké nároky na pracovné prostredie všetkých organizácií bez ohľadu na odvetvie,“ povedal Tomáš Ševčík, obchodný manažér divízie robotiky v spoločnosti AMTECH. „Striktné pravidlá na dodržiavanie hygieny a sociálneho odstupu nútia organizácie hľadať riešenia, ako udržať svoju výkonnosť, a pritom dodržať nové požiadavky na zdravie pracovníkov, zákazníkov či pacientov. Náš Čistič Viktor je riešením, ktoré oba tieto parametre dokáže splniť pri dodržaní všetkých bezpečnostných štandardov a jednoduchosti ovládania.“

Dezinfekčné roboty sú dostupné všetkým záujemcom zo Slovenska prostredníctvom zastúpenia spoločnosti AMTECH či agentúry Personal Agency 4 Robots (PAR) založenej v roku 2018 firmou AMTECH, ktorá umožňuje prenájom robotov. Popri MiR je AMTECH tiež vedúcim dodávateľom kolaboratívnych robotov Universal Robots. V rokoch 2018 a 2019 získal od UR ocenenie „The Best Selling Distributor, CEE region“ za najviac dodaných cobotov UR na trhy strednej a východnej Európy.

Značky: