Viac, ako si výrobca stanovil za interný cieľ.

Huawei by mal tento rok predať rekordný počet smartfónov a to aj napriek komplikáciám, ktoré mu spôsobila vláda USA, keď ho umiestnila na čiernu listinu. Známy analytik Guo Minghao predpovedá, že čínsky výrobca tento rok predá 260 miliónov smartfónov.

Ak sa tak stane, Huawei prekoná aj svoje interné ciele, ktoré si stanovil na 250 miliónov zariadení. Neistá budúcnosť z hľadiska využívania systému Android mu síce dočasne spôsobila vrásky na čele, avšak aj menej pozitívne predpovede hovorili o 230 miliónoch predaných zariadení.

Po nedávnych vyhláseniach Donalda Trumpa, ktorý opäť umožní americkým firmám spolupracovať s Huaweiom, sa však očakáva, že predaje dosiahnu 260 miliónov kusov. Jedným z dôvodov je rastúci podiel na domácom trhu v Číne ako aj rastúce predaje cenovo dostupných smartfónov a zariadení strednej triedy na ostatných trhoch.

Minghao očakáva, že Huawei opäť získa kompletný prístup k licenciám od Googlu do konca júla. Tento fakt by mal následne pomôcť zvýšiť predaje v Európe. Ak Huawei dosiahne 260 miliónov predaných smartfónov, opäť sa priblíži k svetovej jednotke, k Samsungu. Ten minulý rok zaznamenal 294 miliónov predaných kusov.

Zdroj: androidcentral

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Huawei a americké firmy už čoskoro obnovia spoluprácu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit