Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo predstavil ďalšie zo svojich vízií a uviedol predpokladané zmeny, ktoré prídu do iPhonov modelového roka 2020.

Tie by mali obsahovať menší modul kamery TrueDepth, čoho výsledkom bude oveľa menší výraz v displeji. Kuo ďalej vysvetľuje, že telefóny budú dodávané aj s menšími modulmi pre selfie fotoaparát, čo by malo taktiež výrazne prispieť k zmenšeniu výrazov, ktoré sa stali súčasťou iPhonov v roku 2017. 

Okrem toho analytik predpovedá aj celkovú zmenu dizajnu, ktorý by sa mal vzdialiť od toho, na ktorý sme zvyknutí pri modeloch iPhone X a XS. K tejto informácii sa však Kuo už ďalej nevyjadril. Pokiaľ ide o hlavné fotoaparáty, očakáva sa, že iPhony dostanú do výbavy systém objektívov so 7 šošovkami.

Pri pohľade do budúcnosti Kuo predostrel, že prvé iPhone s celoplošnými displejmi by sa mali objaviť už na jeseň v roku 2021. To všetko bude možné vďaka vývoju, ktorý umožní skryť veľkú časť senzorov pod displej. Tieto správy sú v súlade s nedávnymi informáciami o oživení Touch ID, ktoré má byť súčasťou špeciálnej čínskej verzie iPhonu.

Pokiaľ sa informácie potvrdia, zariadenie príde v nižšej cenovej kategórii ako iPhone XR, čo z neho spraví silného konkurenta pre Android. Cena by sa mohla pritom pohybovať na úrovni 730 dolárov, čo je cena, ktorú sú čínski spotrebitelia ochotní zaplatiť za vlajkový smartfón.

Zdroj: AppleInsider

Prečítajte si aj:

Tomáš odporúča: O2 Extra výhody

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.