Doplnené: Huawei túto špekuláciu verejne poprel. Honor bude aj naďalej jeho súčasťou.

Podľa jeho slov by šlo o win-win situáciu.

Analytik Ming-Chi Kuo je vo svete spotrebnej elektroniky známy najmä jeho presnými predpoveďami, ktoré sa týkajú firmy Apple a jej zariadení. Kuo sa však najnovšie vyjadril aj k téme Huawei a obmedzenia zo strany USA, ktorým čínsky výrobca momentálne čelí.

Známy analytik predpokladá, že jedným z riešení aktuálnej situácie je predaj mobilnej divízie značky Honor. Podľa jeho slov by šlo o win-win situáciu, keďže, ak by sa Honor osamostatnil, nebol by už obmedzovaný zo strany USA. Osamostatnenie by umožnilo Honoru naplno rásť, vstúpiť do segmentu prémiových smartfónov a z jeho novej pozície by profitovali aj dodávatelia a čínsky priemysel.

Kuo predpokladá, že prípadné rozdelenie značiek Huawei a Honor by negatívne ovplyvnilo ďalšieho čínskeho výrobcu – Xiaomi. Ten z aktuálnych obmedzení Huaweiu profituje najviac a zvyšuje svoj trhový podiel v Európe.

Na analýzu Ming-Chi Kua upozornilo viacero portálov, okrem iného aj myfixguide.com. Jeho pôvodný článok na čínskom portáli ithome však už nie je dostupný.

Zdroj: myfixguide.com

Prečítajte si aj:

Huawei vyvíja novú technológiu: Telefóny by sa mohli nabíjať laserom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit