Oficiálne vydanie je predo dvermi.

Google vydal poslednú beta verziu pre podporované telefóny Pixel a niekoľko ďalších zariadení tretích strán. Piata beta verzia systému Android 12 prichádza s poslednými opravami a vylepšeniami výkonu, takže neprináša oproti predchádzajúcim verziám žiadne veľké zmeny. 

Konečná verzia systému Android 12 mala byť hotová niekedy v „nasledujúcich týždňoch“ a dostupná pre smartfóny Pixel. Pre zariadenia ostatných výrobcov bude dostupná v nasledujúcich mesiacoch.

Dizajnová schéma Material You zostáva najvýraznejšou zmenou v systéme Android 12, vrátane celkového osvieženia rozhrania, plynulejších animácií, ako aj farebných tém, ktoré sa prispôsobujú tapete. K dispozícii bude aj viac funkcií na ochranu súkromia vrátane špeciálneho panela a nových dizajnových prvkov. Rozhodne poteší aj rýchlejšie a detailnejšie vyhľadávanie. Viac o Androide 12 sa dočítate v našom staršom článku.

K dispozícii sú aj ďalšie vylepšenia, ktoré sú ukryté takpovediac pod kapotou. Aj keď niektoré sú skôr kozmetické, iné dodajú systému Android „nový život“ a posunú ho na ďalšiu úroveň.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.