Nová verzia OS prinesie aj viaceré vylepšenia.

Aj keď je pomerne veľa zariadení, ktoré zatiaľ nedostali aktualizáciu na Android 11, Google usilovne pracuje na jeho nástupcovi. Telefóny Google Pixel dostanú stabilnú verziu Androidu 12 skôr, ako drvivá väčšina aktívnych zariadení dokáže vôbec oficiálne prejsť na Android 11. Predstavenie novej generáciu OS je pravdepodobne naplánované na začiatok septembra, čo nám poskytuje dostatok času na potvrdenie a preskúmanie všetkých nedávno zverejnených zmien a vylepšení.

Počas čakania na konečný výsledok sa od členov portálu XDA-Developers dozvedáme nové informácie. Tí zistili, že kódové označenie Androidu 12 je Snow Cone (Snehový kužeľ). Pomenovanie jednotlivých verzií Androidu siaha až do roku 2009 a začalo to s Androidom 1.5 Cupcake, ktorý vyšiel po verziách OS Android 1.0 a 1.1 (prvé dve verzie zostali bez sladkého pomenovania). 

S pravidelnou presnosťou nasledovali označenia Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo a Pie. Až v roku 2019, pri vydaní Androidu 10, sa táto tradícia z nejakého dôvodu porušila. Aj keď Android 11 sa minulý rok oficiálne vydal podobnou cestou, jeho neoficiálny alternatívny názov je Red Velvet Cake.

Nechajme sa prekvapiť, či Google tento rok oficiálne prinavráti sladké označovanie jednotlivých verzií OS tak, ako tomu bolo ešte donedávna.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Pozerajte krajšie videá so smartfónom Samsung Galaxy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.