Tá dokáže zmeniť celkový vzhľad.

Pred oficiálnym vydaním vývojárskeho náhľadu Androidu 12, viaceré správy naznačovali, že systém bude obsahovať výrazný redizajn farieb, ktorý prispôsobí prostredie aktívnej tapete. A hoci pôvodné vydanie Androidu 12 nie je po dizajnovej stránke príliš odlišne od predchádzajúcej verzie, pod povrchom” sa skrýva niekoľko zásadných zmien. Ide napríklad o prepracovanú zamknutú obrazovku a odtieň upozornení, ako aj prvky používateľského rozhrania pre detský režim, ktorý je zahalený do modrej farby. Ide tak o prvotné dôkazy o pokročilých možnostiach tém. Najnovšie správy nám tieto dedukcie potvrdzujú.

Používateľovi kdrag0n sa podarilo aktivovať a spätne analyzovať niektoré skryté vlastnosti systému, aby aktivoval tematiku založenú na tapetách, s názvom „Monet“. Vývojár zdieľal niekoľko možností zobrazenia, ktoré z tapiet vyťahujú rôzne farby, a ukázal tak, že upozornenia, pozadie aj dlaždice rýchleho nastavenia, dynamicky reagujú na tapety. Farba tapety sa prejaví aj v systémových nastaveniach, kde pozadie tvorí svetlejší odtieň.

Téma je na uzamknutej obrazovke oveľa jemnejšia. Vývojár je presvedčený, že Google pracuje na zavedení zaoblenejších rohov oznámení, ako je vidieť na jednom z obrázkov nižšie.

Zdroj: AndroidPolice / kdrag0n

Ilustračný obrázok: Sputnik

Prečítajte si aj:

Android 12 prináša množstvo zmien: Prvý náhľad je oficiálne vydaný

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.