Malá, ale užitočná zmena.

Zmena dizajnu notifikačnej lišty a centra oznámení je súčasťou každej novej verzie OS Android. Vo väčšine prípadov ide iba o malé dizajnové vylepšenia ale aj o zmeny a doplnenie funkcií. V najnovšej aktualizácii Android 12 DP3 ide pritom iba o malé dizajnové zmeny, ktoré sú na druhej strane veľmi praktické.

Redizajn notifikačných kariet nie je teda veľký, pretože zatiaľ iba premiestni počet upozornení pre naskladané karty. Napríklad ak máte v Androide 11 viac ako jedno upozornenie z určitej aplikácie, v pravom dolnom rohu naukladaných kariet by sa zobrazil odznak s počtom upozornení. Zatiaľ čo Android 12 posúva počítadlo priamo vedľa šípky rozbalenia v pravom hornom rohu. Odznak je dokonca zvýraznený príslušnou farbou ikony aplikácie.

Táto zmena nielen zlepšuje viditeľnosť, ale aj šetrí miesto na náhľad textu na karte. Ako to ale s ukážkami pre vývojárov býva, všetko sa môže zmeniť, takže súčasný dizajn nemusí po niekoľkých mesiacoch, ktoré zostávajú do oficiálneho vydania Androidu 12, vyzerať rovnako.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Apple AirTag dokážete lokalizovať aj z druhého konca sveta

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.