Takto vyzerá zatiaľ neoficiálny zoznam smartfónov, ktoré Samsung aktualizuje na Android 15.

Android 15 je oficiálne na trhu, teda zatiaľ len v developerskej verzii. Prvé úniky o tejto veľkej aktualizácii však už prichádzajú na svet, nakoľko Google už zverejnil aj oficiálny aktualizačný plán. Ak všetko pôjde podľa neho, už v treťom kvartáli tohto roka by sme sa mohli dočkať prvých aktualizovaných telefónov z radov viacerých výrobcov. Jedným z nich bude aj Samsung, pričom pre ich modely už existuje aj neoficiálny aktualizačný plán.

Tento zoznam smartfónov, ktoré by mali získať aktualizáciu na Android 15, zatiaľ nie je vydaný spoločnosťou Samsung. Tá oficiálny plán pravdepodobne vydá až s prvým aktualizovaným smartfónom, čo môže byť až na jeseň. Vzhľadom na zvyčajnú aktualizačnú politiku spoločnosti sa však môžeme pozrieť na to, ktoré smartfóny získajú Android 15 v kombinácii s One UI 7.

Android 15 a One UI 7 budú dostupné v týchto smartfónoch

Neoficiálny aktualizačný plán, ktorý sa týka smartfónov a tabletov od Samsungu, je skutočne rozsiahly. Tento zoznam smartfónov a tabletov vznikol na základe aktualizačnej politiky spoločnosti, nakoľko ich telefóny predstavené s Androidom 13 bezpochyby získajú aj aktualizáciu na Android 15. Vlajkový rad smartfónov a tiež vybrané modely strednej triedy však disponujú väčšinou štvorročnou podporou aktualizácií, preto je tu možné rátať aj so smartfónmi, ktoré sa na trhu objavili už s Androidom 11.

Ak sa teda chcete pozrieť na Samsung zariadenia, ktoré sa takmer s istotou dostanú k Androidu 15, nižšie nájdete ich zoznam.

Na tomto zozname nájdete novšie aj staršie zariadenia, pričom treba rátať s tým, že s Androidom 15 príde aj aktualizácia na One UI 7. Aktualizácia do smartfónov príde pravdepodobne až na jeseň. Očakáva sa však, že si Samsung dá opäť záväzok toho, že aktualizuje svoje zariadenia na nový Android do konca tohto kalendárneho roka.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.